Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 9 νεκροί σε 24 ώρες - Παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου οι απαγορεύσεις - LIVE

Κορωνοϊός: 9 νεκροί σε 24 ώρες - Παρατεί...

Ζωντανή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα

Δείτε live μέδω του thebest.gr την καθιερωμένη ενημέρωση που κάνουν ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς σχετικά με την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα κατά το τελευταίο 24ωρο.

Όπως τόνισε ο κ Τσιόδρας, καταγράφηκαν 60  νέα κρούσματα στη χώρα και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 1.673 συνολικά . το 55% είναι άνδρες

343 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδια από το εξωτερικό,ενώ τα 592 με κάποιο γνωστό κρούσμα. 92 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα στο νοσοκομείο. 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τις τελευταίες ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους 9 ακόμη άτομα και οι θάνατοι έχουν ανέλθει στους 68 συνολικά.

Για τη μάσκα το ερώτημα το σημαντικό είναι πώς μετέχουν στη νόσο ότι είναι ασυμπτωματικοί. Χθες το κέντρο ελέγχου στην Αμερική, πρότεινε ακόμα και την κάλυψη με απλό ύφασμα.

Ετσι δίνονται λιγότερες ευκαιρίες στον ιό για μετάδοση, όταν υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός, όπως στο σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο, λένε οι Αμερικανοί.

Σε κάθε περίπτωση κάποιες από τις αυτοσχέδιες μάσκες να προκαλέσουν πρόβλημα από την αντίθετη πλευρά. Γι αυτό χρειάζεται καλή υγιεινή.

Με βάση τα δικά μας δεδομένα, είπε ο κ. Τσιόδρας, το αποτέλεσμα θα είναι πενιχρό. Αυτή τη στιγμή, σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα.

Κάποιοι άνθρωποι κάνουν κατά βούληση χρήση φαρμάκων. Πρέπει να είναι πάντα σε επικοινωνία με τον γιατρό τους.

 

Χαρδαλιάς: Παρατείνονται οι απαγορεύσεις για τρεις εβδομάδες

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας κρίνεται μέρα με την ημέρα. Το αποτέλεσμα όμως αυτό σε ελάχιστες ώρες ή μέρες μπορεί να ανατραπεί. Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, τόνισε ο Υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παρατείνονται οι απαγορεύσεις για άλλες τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 27 Απριλίου, στις 6 το πρωί. "Εχουμε μπροστά μας τρεις πολύ δύσκολες εβδομάδες" τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δεν γίνονται πλέον αλλαγές στις δηλώσει μόνιμης κατοικίας από σήμερα, εκτός για εξαιρετικές περιπτώσεις.

«Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις