Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ρήγα Φεραίου πια θυμίζει έναν έρημο πεζόδρομο

Η Ρήγα Φεραίου πια θυμίζει έναν έρημο πεζόδρομο

Αγνώριστη πραγματικά η εικόνα ενώ σε πολλά καταστήματα έχουν μπει ενημερωτικές ανακοινώσεις πως έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού

Μία εντελώς νέα πραγματικότητα καλούμε όλοι να συνηθίσουμε για όσο διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα και περιορισμοί λόγω του φόβου εξάπλωσης και διασποράς του κορωνοϊού.

Περπατώντας στις 9.30 το βράδυ στον άλλοτε πολυσύχναστο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου η εικόνα θύμιζε Δεκαπενταύγουστο με τη διαφορά ότι ακόμη και την κατεξοχήν αργία του χρόνου και του καλοκαιριού, κάποια ελάχιστα μαγαζιά ήσαν ανοικτά για όσους είχαν απομείνει στις επάλξεις της πόλης. Βράδυ Τρίτης 17 Μαρτίου κι ενώ είχαν κλείσει και τα εμπορικά, τα οποία από την Τετάρτη εντάχθηκαν στα περιοριστικά μέτρα και κατέβασαν ρολά μέχρι νεοτέρας, αντίκριζες κατασκότεινες τις καφετέριες με τα καθίσματα μαζεμένα εντός, κάποιους ελάχιστους πολίτες να περπατούν, μία τριμελή παρέα νέων παιδιών που ξεχώριζε από τον ζωηρό τόνο της φωνής τους και με τον κορωνοϊό να είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης τους και η μόνη ίσως ένδειξη «ζωής» πως η άνοιξη είναι σε λίγο εδώ όπως και η ελπίδα της «αναγέννησης» της φύσης και μαζί πλέον της διάθεσης όλων μας, ήταν ορισμένες βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων που είχαν αρχίσει να βάζουν τα ανοιξιάτικα ρούχα τους.

Σε πολλά μαγαζιά έχουν μπει στο τζάμι της εισόδου χαρτιά ενημερωτικά ότι έχουν κλείσει λόγω των μέτρων της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας και μαζί υπάρχει η ευχή να τα ξαναπούμε όλοι υγιείς προσεχώς. Σε άλλα μαγαζιά έχουν αναρτηθεί τηλέφωνα επικοινωνίας για παράδοση κατ’ οίκον, από φαγητά – delivery, λουκουμάδες μέχρι ποτά, κ.α. Σε κομμωτήρια επίσης αντίστοιχες ενημερώσεις στην είσοδο πως έπειτα τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχουν κλείσει μέχρι νεοτέρας.

Επίσης καταστήματα που επιτρέπεται να παραμείνουν ανοικτά όπως υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας γνωστοποιούν την τροποποίηση ωραρίου τους. Είδαμε κατάστημα συγκεκριμένης εταιρείας να αναφέρει πως πλέον το ωράριο του από Τετάρτη 18/3, θα είναι 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Ακόμα στα φαρμακεία που τόσο πολύ απαραίτητα είναι σε όλους, το πρώτο που συναντάς είναι ενημερωτικές ανακοινώσεις και αφίσες για τα συμπτώματα και τι να προσέχουμε για να μην κολλήσουμε τον επικίνδυνο και άκρως μεταδοτικό κορωνοϊό.

Νέα δεδομένα, νέες συνθήκες και ο κόσμος να προσπαθεί απορημένος και φοβισμένος, να συνηθίσει.   

Κείμενο - φωτ.: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις