Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τον κορονοϊό

Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήρ...

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από το ΕΚΠΑ

Καθώς ο κορονοϊός έχει φέρει τους ανθρώπους, σε παγκόσμια κλίμακα, αντιμέτωπους με μία καινούρια πραγματικότητα και έχει ανατρέψει την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής τους, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Α' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, πήραν μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης: την οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, Λάμπης Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι διευθυντής της Α' Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, συχνά οι βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας έχει ως αποτέλεσμα «την ανάδυση σαφών συναισθημάτων αβοήθητου».

Έτσι, από κοινού με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, οργανώθηκαν και λειτουργούν:

- Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας

- Ανοικτές Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) για την αντιμετώπιση του «ψυχολογικού αβοήθητου» των συμπολιτών μας.

Τόσο η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας όσο και οι ανοικτές Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) προσφέρουν ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα (όπως παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο, πανικό) να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό και τους συνεργάτες της Α' Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Ώρες λειτουργίας:

- Για την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας:

Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210 7297957, 10:00-16:00

Σάββατο και Κυριακή στο τηλέφωνο 210 7289240, 10:00-16:00

Την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας συντονίζουν η καθηγήτρια ψυχιατρικής και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής, Μαρίνα Οικονόμου, και ο καθηγητής Ψυχιατρικής και υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοθεραπειών, Γιάννης Ζέρβας.

- Για τις Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης:

Καθημερινά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, 9:00-19:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν από τον προσωπικό τους λογαριασμό στο Skype τις πέντε διαθέσιμες Γραμμές Βοήθειας στους εξής λογαριασμούς:

Γραμμή Βοήθειας 1: Aiginitio1

Γραμμή Βοήθειας 2: Aiginitio2

Γραμμή Βοήθειας 3: Aiginitio3

Γραμμή Βοήθειας 4: Aiginitio4

Γραμμή Βοήθειας 5: Aiginitio5

Τις γραμμές βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης συντονίζουν ο επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής, ψυχίατρος δρ. Κων/νος Κοντοάγγελος και η επιστημονική συνεργάτιδα ψυχολόγος δρ. Θεοδώρα Σκαλή.

Και για τις δύο περιπτώσεις, υφίσταται προοπτική επέκτασης του ωραρίου ανάλογο με τις προβαλλόμενες ανάγκες

«Το μήνυμα "Μένουμε σπίτι" μας αφορά όλους. Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ με ευθύνη, αλληλεγγύη και θετική στάση. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Υγείας, και του Υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Μένουμε σπίτι. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ. Μπορούμε να αναζητήσουμε ψυχολογική στήριξη και βοήθεια», επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being