Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φυλλάδια μοιράστηκαν στην πλ. Γεωργίου από τον Ερυθρό Σταυρό για τον κορωνοϊό

Φυλλάδια μοιράστηκαν στην πλ. Γεωργίου α...

Τα χρηστικά και πολύ βοηθητικά φυλλάδια έχουν όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στον μεταδοτικό ιό

Στη μάχη ενάντια στον αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό, μπήκε δυναμικά και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και εξέδωσε ειδικά φυλλάδια, ιδιαίτερα χρηστικά με οδηγίες για το πώς να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους και να μην αρρωστήσουν από τον επικίνδυνο και μεταδοτικό κορωνοϊό.

Τα φυλλάδια μοιράζονταν το πρωί της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2020 στην πλατεία Γεωργίου Α’. Κατ’ αρχήν θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας μετά το βήχα ή το φτέρνισμα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προετοιμασία του φαγητού, πριν από κάθε γεύμα, μετά τη χρήση της τουαλέτας, όταν φροντίζουμε αρρώστους, μετά από επαφή με ζώα ή ακαθαρσίες ζώων, όταν τα χέρια μας είναι εμφανώς βρώμικα. Οι οδηγίες του φυλλαδίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προέρχονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όσον αφορά στο πώς μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό, το φυλλάδιο αναφέρει πως πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, μαγειρεύουμε το κρέας και τα αυγά πολύ καλά, αποφεύγουμε την επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης, αποφεύγουμε την χωρίς προφύλαξη επαφή με άγρια ζώα ή ζώα εκτροφής.

Το φυλλάδιο ακόμα πληροφορεί πότε χρησιμοποιούμε μάσκες.

Να προσθέσουμε πως όλοι οι περαστικοί έπαιρναν από την εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού το συγκεκριμένο φυλλάδιο που είναι και ευανάγνωστο με μεγάλα γράμματα και με εικόνες να συνοδεύουν τις οδηγίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις