Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μία πατρινή στην Φλωρεντία: Η Πίπη Πριγκοπούλου μεταφέρει στο thebest το κλίμα της καραντίνας

Μία πατρινή στην Φλωρεντία: Η Πίπη Πριγκ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

"Η Φλωρεντία είναι νεκρή πόλη..."

Μία Πατρινή, την Πίπη Πριγκοπούλου, η κόρη της οποίας διατηρεί το γνωστό εστιατόριο "άλας" της Φλωρεντίας αναζήτησε το thebest.gr για να μας δώσει μία πρώτη αίσθηση από το κλίμα που επικρατεί στη γειτονική χώρα. Η ίδια έχει εγκλωβιστεί στα μέτρα καραντίνας, μαζί με τους υπόλοιπους Ιταλούς, καθώς η Ιταλία πλέον έχει μπει σε καραντίνα μέχρι τις 3 Απριλίου με τους πολίτες να υπακούουν στις απαγορεύσεις. Όπως αναφέρει στο thebest.gr η Πατρινή Πίπη Πριγκοπούλου  οι Ιταλοί πειθαρχούν απόλυτα στις οδηγίες που έχουν από τις αρχές. Άλλωστε υπάρχει συνεχής ενημέρωση και οι Ιταλοί αναμένουν να δουν αν θα παραταθούν τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί. 

 

Φόβος, αμηχανία και έλεγχοι από την αστυνομία- Πειθαρχούν απόλυτα στις οδηγίες οι Ιταλοί

«Γίνονται πάρα πολύ έλεγχοι από την αστυνομία, στους δρόμους, σχετικά με το ποιος είναι και από πού έρχεται ο καθένας» αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο thebest.gr.

Όπως εξήγησε, η Φλωρεντία είναι πλέον μία νεκρή πόλη, χωρίς τουρισμό ενώ τον κόσμο τον διακατέχει ο φόβος και όπως είναι φυσικό υπάρχει και αμηχανία.

Όπως περιγράφει, η ουρά που σχηματίζεται έξω από ένα σούπερ μάρκετ μπορεί να φτάνει μέχρι το επόμενο οικοδομικό τετράγωνο, ενώ οι πελάτες μπαίνουν μέσα δέκα- δέκα έτσι ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Άλλωστε όλοι μένουν στα σπίτια τους πλέον. 

 

Ουρές στα σούπερ μάρκετ που φτάνουν μέχρι το επόμενο οικοδομικό τετράγωνο

Τα σούπερ μάρκετ είναι εκείνα που μένουν ανοιχτά μέχρι πιο αργά μαζί με τα εμπορικά κέντρα ενώ όλα τα υπόλοιπα, όπως μπαρ και εστιατόρια, κλείνουν από πολύ νωρίς. Τα μουσεία είναι κλειστά εδώ και αρκετές μέρες.

Και τα εστιατόρια όμως θα κλείσουν. Μπορεί να έμεναν ανοιχτά για εκείνους που αναγκαστικά πρέπει να πάνε στην εργασία τους όμως τα μέτρα είναι τόσο αυστηρά που η λειτουργία τους γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Μάλιστα σε περίπτωση που τα μέτρα δεν εφαρμοστούν, υπάρχουν πρόστιμα. 

Όπως αναφέρει η Πίπη Πριγκοπούλου θα πρέπει να τηρείται απόσταση του ενός μέτρου μεταξύ των θαμώνων πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο. Το 90% των εστιατορίων έχει κλείσει ήδη.  

Η κατάσταση είναι ίδια και στις υπηρεσίες του Δήμου όπου κίτρινη ταινία δείχνει το σημείο όπου θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες, 1,5 μέτρο μακριά από τον υπάλληλο.

Τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά και διευθετούνται κάποιες εκκρεμότητες ηλεκτρονικά και με τη βοήθεια των τηλεπικοινωνιών.

Σήμερα θα κλείσει και το δικό μας εστιατόριο

Όπως ανέφερε σήμερα θα κλείσει και το εστιατόριο της κόρης της, το "άλας".

Η Πατρινή φοιτήτρια της αρχιτεκτονικής στην Φλωρεντία, Ιωάννα Ντούμα, αποφάσισε παράλληλα με τη διπλωματική της να μάθει στους διάσημους για την κουζίνα τους Ιταλούς, την ελληνική κουζίνα. Βασίστηκε στην συνεχώς αυξανόμενη αναγνώριση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και εξειδίκευσε ακόμη περισσότερο την προσέγγισή της προτείνοντας μεταξύ άλλων αμιγώς πατρινά προϊόντα.

«Σήμερα θα πρέπει κι εμείς, να δούμε τι ακριβώς θα γίνει με τις πρώτες ύλες που υπάρχουν στο εστιατόριο και να κλείσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι η κατάσταση έχει και οικονομικό αντίκτυπο. Πολλές εταιρείες έχουν κλείσει, ενώ έχουν απολυθεί και πολλοί υπάλληλοι που δεν μπορούσαν να πάρουν αναγκαστική άδεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις