Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η συνέχεια του θρίλερ "Ένα Ήσυχο Μέρος" ετοιμάζεται για έξοδο στις ΗΠΑ

Η συνέχεια του θρίλερ "Ένα Ήσυχο Μέ...

Σκηνοθετεί και παίζει και πάλι ο Τζον Κρασίνσκι και μαζί του είναι η Έμιλι Μπλαντ και ο Κίλιαν Μέρφι

To θυμάστε το αρκετά τρομακτικό όσο και πρωτότυπο φιλμ «A Quiet Place - Ένα Ήσυχο Μέρος» που είχε βγει την άνοιξη του 2018 και πέρα από καλές κριτικές έκανε και διεθνή εμπορική επιτυχία με πάνω από 340 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις; Στην Πάτρα το είχαμε δει στα Odeon Veso Mare. Tώρα λοιπόν έρχεται η συνέχεια του, το «Ένα Ήσυχο Μέρος 2» ξανά σε σκηνοθεσία του 40χρονου John Krasinski που είναι και εκ των παραγωγών και ο σεναριογράφος ενώ επίσης πρωταγωνιστεί μαζί με την 37χρονη Emily Blunt που είναι και η σύζυγος του στην προσωπική του ζωή. Eπίσης παίζουν οι Cillian Murphy, Djimon Hounsou που είναι νέα πρόσωπα στη πλοκή καθώς και η 17χρονη Millicent Simmonds και ο 15χρονος Noah Jupe στους ρόλους των παιδιών του ζευγαριού, όπως και στο 1ο φιλμ.

Ο John Krasinski όπως διαβάσαμε, ενώ αρχικά είχε αρνηθεί να κάνει ένα σίκουελ στο 1ο φιλμ – χιτ, τελικά θεωρεί πως βλέποντας το 2ο «A Quiet Place», το θεωρεί ίσως και καλύτερο από το πρωτότυπο φιλμ.  

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας Odeon, το νέο φιλμ επανενώνει τους δημιουργούς του, με τον Τζον Κρασίνσκι να υπογράφει ξανά το σενάριο και να σκηνοθετεί έχοντας για πρωταγωνίστρια την Έμιλι Μπλαντ. Παρόλο που η πρώτη ταινία άφηνε ένα ίχνος μυστηρίου στο φινάλε της, μία συνέχεια δεν ήταν ποτέ στα σχέδια των δημιουργών. «Δεν ήθελα ποτέ μου να πάω πέρα από τη φάρμα στην πρώτη ταινία, αλλά ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Μετά από τις αντιδράσεις και τις ερωτήσεις του κόσμου για την πρώτη ταινία, μου ήρθε η έμπνευση. Ακριβώς επειδή ήταν κάτι που ένιωσα πως θέλω πάρα πολύ να εξερευνήσω», λέει ο Κρασίνσκι. Αυτό τον οδήγησε στην ιδέα να σκεφτεί και να επεκτείνει τον κόσμο της πρώτης ταινίας στο «Ένα Ήσυχο Μέρος 2».

Στο καινούριο φιλμ, αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σε απορίες του κοινού.

Το «Ένα Ήσυχο Μέρος» υπήρξε μία ταινία γεμάτη από μαγευτικές εικόνες, ασταμάτητο σασπένς και ένα απρόσμενο φινάλε που άφησε το κοινό άφωνο. «Η πρώτη ταινία ήταν μία μεταφορά για το τι σημαίνει να γίνεται κάποιος γονιός», λέει ο Κρασίνσκι. Αν το 1ο φιλμ ήταν για τα μέτρα που θα έπαιρνε ένας γονιός για το παιδί του, το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στα ίδια τα παιδιά. «Μου αρέσει αυτή η ιδέα», ανέφερε ο Κρασίνσκι, «ότι αυτό το μικρό κορίτσι έχει την απάντηση και δεν μπορεί να αντέξει γνωρίζοντας πως μπορεί να προστατέψει μόνο την οικογένειά της, ενώ θα μπορούσε να προστατέψει ολόκληρο τον κόσμο». Το νέο φιλμ επικεντρώνεται κυρίως στην οικογένεια που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη θλίψη και τον πόνο την ίδια στιγμή που αναζητάει έναν τρόπο να επιβιώσει.

Ενώ η πρώτη ταινία τοποθετούνταν σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μία τοποθεσία, το νέο φιλμ μας πηγαίνει σε νέα μονοπάτια. Η έρευνα της οικογένειας για άλλους επιζώντες, τούς μεταφέρει σε ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους. Έχοντας ένα νεογέννητο μωρό μέσα σε ένα κουτί με παροχή οξυγόνου, η οικογένεια βαδίζει μπροστά σε νέες και επικίνδυνες τοποθεσίες. «Αν η πρώτη ταινία είχε κάπως οικείο χαρακτήρα που θύμιζε γουέστερν, η νέα ταινία είναι σαν γουέστερν και ταινία δρόμου μαζί», αναφέρει ο Κρασίνσκι, ο οποίος αναφέρεται στις αλησμόνητες τοποθεσίες των ταινιών «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους», «Αληθινό Θράσος» και «Θα Χυθεί Αίμα», οι οποίες ήταν οι βασικές του εμπνεύσεις.

Τέλος, δεν ήταν ο τρόμος που τράβηξε το ενδιαφέρον του Κρασίνσκι στον κόσμο της ταινίας «Ένα Ήσυχο Μέρος» αλλά ήταν τα αισθήματα που τού κίνησαν την προσοχή βαθιά μέσα του. Το νέο φιλμ που βγαίνει 20 Μαρτίου 2020 στις ΗΠΑ (αν δεν αλλάξει κάτι λόγω κορωνοϊού) μας παρουσιάζει νέους και μυστηριώδεις χαρακτήρες που υποδύονται οι Κίλιαν Μέρφι και Ντζιμόν Χουνσού, οι οποίοι είτε έχουν καλές προθέσεις, είτε αποτελούν απειλή για τους ήρωες της ιστορίας. «Αυτό που αντιπροσωπεύουν αυτοί οι χαρακτήρες είναι πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκεί έξω», λέει ο Κρασίνσκι. «''Πώς επιβίωσαν και πώς επιβιώνουν;'' είναι το ερώτημα και η ιστορία του δεύτερου μέρους».

Διάρκεια: 100 λεπτά.

Για την Ελλάδα είχε ανακοινωθεί ως ημερομηνία εξόδου από την Odeon, η Πέμπτη 19/3/2020, άγνωστο ωστόσο παραμένει αν θα ισχύσει.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture