Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Ουρές» στο σινεμά; Η «Μπαλάντα» του Γιάννη Οικονομίδη νίκησε στην Αθήνα τον κορωνοιό!

«Ουρές» στο σινεμά; Η «Μπαλάντα» του Γιά...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αναπάντεχη η απήχηση της νέας ταινίας του «σκληρού» της ελληνικής οθόνης και του θεάτρου Γιάννη Οικονομίδη

Ξεπέρασε τα 2.200 εισιτήρια και προκάλεσε «ουρές» από θεατές νεώτερης κυρίως ηλικίας το καινούριο φιλμ του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» στον κινηματογράφο Αστυ της πρωτεύουσας το πρώτο τετραήμερο προβολής του. Εικοσάρηδες και τριαντάρηδες κατέλαβαν με ενθουσιασμό ακόμα και έξτρα καρέκλες (ανάμεσα στους οποίους η μειοψηφία φορούσε μάσκες).  

Μετά τη θεατρική επιτυχία «Στέλλα Κοιμήσου», ο δημιουργός των ταινιών «Σπιρτόκουτο», «Η ψυχή στο στόμα», «Μαχαιροβγάλτης» και «Το μικρό ψάρι», παρουσιάζει μια μαύρη γκανγκστερική κωμωδία σε μια μικρή ελληνική πόλη, όπου το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα και τα διαδοχικά πτώματα … Και ήταν πραγματικά αναπάντεχο που τέτοιες μέρες πανικού και κακών μαντάτων μια ελληνική ταινία είχε 650 άτομα σε μια μέρα.

 

 

Σύμφωνα με την υπόθεση, μια γοητευτική γυναίκα, αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πρώην λαϊκό τραγουδιστή. Εγκαταλείποντας το σπίτι της, η μοιχαλίδα παίρνει μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο σύζυγος παρανοεί, και ορκίζεται εκδίκηση, με τον τοπικό υπόκοσμο να είναι ανάστατος και τις φοβερές μαμάδες των δύο αντεραστών  να αναλαμβάνουν δράση.

Οι κωμικοτραγικές αλήθειες της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, η «άρρωστη» σχέση μαμάς- γιου και η σκληρή, τολμηρή γλώσσα που συνδέεται με όλες τις δουλειές του Οικονομίδη κυριαρχούν στην ταινία. Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μπισμπίκης,  Βίκυ Παπαδοπούλου και Γιάννης Τσορτέκης, αλλά και δύο ηθοποιοί-φετίχ του Οικονομίδη, ο Στάθης Σταμουλακάτος και ο Βαγγέλης Μουρίκης. Σε ρόλους - έκπληξη εμφανίζονται η Λένα Κιτσοπούλου και ο Γιώργος Γιαννόπουλος.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Οικονομίδης:  «Όπου και να πάω, όπου και να κοιτάξω, ό,τι και να σκεφτώ• Ελλάδα! Αυτή η αλλόκοτη χώρα με τις χίλιες ευλογίες και τις χίλιες κατάρες. Ελλάδα. Ένας τόπος για τον οποίο το ρητό “εδώ τα πάντα μπορούν να συμβούν” δεν είναι υπερβολή, αλλά ο κανόνας. Ελλάδα. Ο ιδανικός καμβάς για να ζωγραφίσεις επάνω του την πιο απίστευτα πιστευτή κινηματογραφική ιστορία. Επαρχία, καλοκαίρι, σήμερα. Μια μικρή πόλη χαμένη στον κάμπο. Αφόρητη ζέστη και αφόρητη πλήξη. Μια συζυγική απιστία και ένα εκατομμύριο ευρώ που κάνει φτερά ανάβουν τα αίματα. Ο κόσμος κι ο υπόκοσμος συναντιούνται, τα όργανα αρχίζουν να βαράνε κι από κει και πέρα ο κακός χαμός. Έρωτες και καψούρες, πάθη και προδοσίες, συμβόλαια θανάτου, γιοι και μανάδες, σκυλάδικα και black metal, κροκόδειλοι, γλάροι, γουρούνια, χαρακτήρες με μεγάλα “εγώ” και τρύπιες καρδιές».

 

*Ελπίζουμε με το που θα ξανανοίξουν τα σινεμά να υποδεχθούμε την ταινία και στην Πάτρα. Εχει προηγηθεί πρεμιέρα της στη Στέγη, ενώ η ενθουσιώδης ανταπόκριση στο Αστυ, όπου παίζεται αποκλειστικά, μας έχει ξεσηκώσει το ενδιαφέρον.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View