Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το τεράστιο εύρος της οικονομικής αποδιοργάνωσης λόγω κορωνοϊού και τα κυβερνητικά ημίμετρα  

Το τεράστιο εύρος της οικονομικής αποδιο...

Της Κατερίνας Γρ. Σολωμού, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών - Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων  

 

 

Τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τον κορωνοϊό που ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Απασχόλησης δεν αντικατοπτρίζουν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα των αναγκών που έχουν ανακύψει σε σχέση με τις τοπικές οικονομίες που βάλλονται και κινδυνεύουν να υποστούν ανεπανόρθωτο πλήγμα, όπως συμβαίνει εν προκειμένω με τον Νομό Αχαΐας.

Η περιοχή μας η οποία υπέστη το μεγάλο οικονομικό πλήγμα της ματαίωσης του Πατρινού καρναβαλιού, δέχεται απανωτά τώρα τις πολύ σοβαρές συνέπειες της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί και οδηγούν σε νέα οικονομική και κοινωνική αποδιοργάνωση.

Θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση να αντιληφθεί τις επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής μας και να προβεί σε ελαφρύνσεις στο σύνολο των επιχειρήσεων του νομού μας όπως και του νομού Ηλείας και της Ζακύνθου, όπου εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων η αγορά απειλείται με γενική καθίζηση.

Αντί αυτού και των υποσχέσεων που δόθηκαν για κάλυψη των πραγματικών αναγκών και την ουσιαστική τόνωση της οικονομίας ανακοινώθηκαν αποσπασματικά μέτρα για μια μικρή μερίδα επαγγελματιών και αγνοήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να είναι ορατή, μια οικονομική ύφεση που απειλεί να  επηρεάσει καθοριστικά και  σε βάθος χρόνου μια ήδη οικονομικά ασθενή περιοχή.

Πριν είναι λοιπόν πολύ αργά και πριν η κατάσταση λάβει τα χαρακτηριστικά του ανεξέλεγκτου οικονομικού κατήφορου, θα πρέπει η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα μέτρα για τις ιδιαιτέρως πληγείσες περιοχές και να προβεί άμεσα στην κήρυξη του Νομού μας καθώς και του Νομού Ηλείας και της Ζακύνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με παράλληλη λήψη όλων των μέτρων που συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Στην αυριανή σύσκεψη μάλιστα των οικονομικών φορέων της περιοχής μας θα πρέπει να γίνει συνολική καταγραφή των ζημιών όλων των κλάδων που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό, καθώς η εξάπλωση των συνεπειών τους και οι παράλληλες απώλειες αγγίζουν το σύνολο του επαγγελματικού κόσμου της περιοχής και όχι ένα μικρό, ένα ελάχιστο μέρος του στο οποίο και αναφέρονται τα μέτρα της κυβέρνησης.

Αν μάλιστα σε αυτό συνυπολογιστεί και ο πιθανός χρόνος παράτασης των μέτρων σε συνάρτηση με την πορεία της εξάπλωσης του ιού, τότε γίνεται αντιληπτό ότι αυτές οι συνέπειες θα πολλαπλασιαστούν και θα διατρέξουν όλη την οικονομική ραχοκοκαλιά της περιοχής.

Επιβάλλεται λοιπόν η πλήρης καταγραφή των απωλειών στη βάση των νέων δεδομένων και η  δημιουργία κοινού μετώπου για δυναμική απαίτηση από την κυβέρνηση νέων μέτρων ώστε να βοηθηθούν όλες οι όλες οι επαγγελματικές τάξεις και να μην κινδυνεύσει η οικονομία μας από κατάρρευση.

Σε αυτό το μέτωπο πρέπει να είναι όλοι παρόντες. Οι οικονομικοί φορείς, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, οι βουλευτές, οι εκπρόσωποι των φορέων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις