Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Γιατί μας θεωρεί τόσο χαζούς ο ΣΚΑΙ;

Γιατί μας θεωρεί τόσο χαζούς ο ΣΚΑΙ;
Νασόπουλος Θάνος
[email protected] , Facebook Page

Το κανάλι επιχείρησε να αποδώσει την συντριπτική πτώση του ρυθμού ανάπτυξης στον ιό, σε περίοδο που δεν είχε εμφανισθεί ακόμα κρούσμα

Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, εχθές Παρασκευή, η παρουσιάστρια Έυα Αντωνοπούλου κάλεσε στο πλατό τον Κωνσταντίνο Δαυλό για να αναλύσουν τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού, στις οικονομίες και τα Χρηματιστήρια. Αφού λοιπόν μας παρουσίασαν με γραφήματα την πτώση του δείκτη σε μια σειρά χρηματιστήρια, μεταξύ των οποίων και του ελληνικού, προέβαλαν την κάρτα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη που σημειώθηκε το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2019.


Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, η χρονιά έκλεισε με μόλις 1%, παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα δυο τρίμηνα σημειώθηκε 2,8% και 2,3% αντίστοιχα. Αυτή η ραγδαία πτώση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μερικούς μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία που δεσμευόταν για εκτίναξη των αναπτυξιακών δεικτών, αποδόθηκε έμμεσα από τον τηλεοπτικό σταθμό στον κορωνοϊό.


Την ώρα που προβάλλεται ο σχετικός πίνακας, το super στο κάτω μέρος της τηλεόρασης είναι "ο Κορωνοϊός δοκιμάζει τις αγορές και την οικονομία" ενώ οι δυο δημοσιογράφοι σπεύδουν να μας ενημερώσουν ότι λόγω του ιού είναι αναμενόμενη η περαιτέρω πτώση και για το 2020.


Όλα καλά, μόνο που η πρώτη ανακοίνωση για εμφάνιση κρούσματος σε παγκόσμιο επίπεδο, έγινε από την Κίνα στις... 31 Δεκέμβρη, ήτοι την τελευταία μέρα του 2019. Μάλιστα τη μέρα εκείνη η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ιός είχε διαγνώσει στην πόλη Γουχάν 27 κρούσματα ιογενούς πνευμονίας χωρίς ακόμα να ξέρει καλά καλά, για ποιον ιό πρόκειται. Πως λοιπόν επηρεάστηκε η ανάπτυξη του τελευταίου τριμήνου της ελληνικής οικονομίας από έναν ιό που δεν είχε καν εμφανιστεί ακόμα;


Θα μπορούσαν στον ΣΚΑΙ απλά να μην προβάλουν καθόλου την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, εφόσον δεν θέλουν για τους λόγους τους να ενημερώσουν τον κόσμο για την επικίνδυνα πτωτική τάση της ελληνικής οικονομίας επί ημερών Νέας Δημοκρατίας. Αλλά αυτό που επιχείρησαν την Παρασκευή, με την απόδοση αναδρομικών επιπτώσεων του ιού στην ανάπτυξη της χώρας μας, ξεπερνάει πραγματικά κάθε όριο. Μας είπαν εν ολίγοις φωναχτά "χαζούς" μπροστά στα μούτρα μας. Ε σε πιάνει μια αηδία... που λέει και ο δημοφιλής ραδιοφωνικός παραγωγός, Κωστής Ραπτόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις