Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πολλές οι πιθανότητες να μην γίνει το φετινό Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο, λόγω κοροναϊού

Πολλές οι πιθανότητες να μην γίνει το φε...

Το Φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τις 12 με 23/5/2020

Το σοβαρό ενδεχόμενο να μην γίνει το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο του 2020, εξαιτίας της εξάπλωσης του επικίνδυνου και μεταδοτικού κοροναϊού, γίνεται όλο και πιο πιθανό. Το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, που έχει ήδη, από τις 29 Φεβρουαρίου, επιβάλλει απαγόρευση συνάθροισης άνω των 5.000 ατόμων, μόλις παρέτεινε το μέτρο έως και τις 31 Μαΐου. Το Φεστιβάλ Καννών είναι προγραμματισμένο για το χρονικό διάστημα 12 έως και 23 Μαΐου και όπως είναι γνωστό από παλαιότερες διοργανώσεις, προϋποθέτει συναθροίσεις τέτοιων μεγεθών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Γαλλικού Υπουργείου Υγείας, επιπλέον, οι δημοτικές αρχές κάθε σημείου της Γαλλίας έχουν το δικαίωμα να «απαγορεύουν ή περιορίζουν και άλλες, μικρότερες, συναθροίσεις, αυτονόμως». Οι Κάννες ήδη ακύρωσαν το περίοπτο συνέδριο MipTV που θα γινόταν στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου και τα πράγματα μοιάζουν ιδιαίτερα σοβαρά για το Φεστιβάλ Καννών κι ακόμα περισσότερο την Αγορά του, που συγκεντρώνει περί τις 12.000 άτομα καθημερινά, στους κλειστούς χώρους του Palais des Festivals, όπως αναφέρει το flix.gr.

Να σημειωθεί ότι ως τώρα η Γαλλία μετρά 285 κρούσματα του κοροναϊού και τέσσερα θύματα, ενώ από τις 2.000 κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας, έχουν κλείσει, ως τώρα, σαράντα. Την είδηση σχετικά με το Φεστιβάλ Καννών δημοσίευσε πρώτο το έγκυρο κινηματογραφικό σάιτ Variety.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture