Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Στο «μικροσκόπιο» 400 τουλάχιστον άτομα στη Δυτική Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο «μικροσκόπιο» 400 τουλάχι...

Περιμένουμε έξαρση δηλώνει ο Τσιόδρας

Στο «μικροσκόπιο» του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρίσκονται οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθαν σε επαφή οι συμμετέχοντες στην προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους, μετά τη χθεσινή ανακάλυψη ότι ένας 66χρονος από την Αμαλιάδα έχει κολλήσει τον κορωνοϊό. Μόλις επιβεβαιώθηκε το κρούσμα στελέχη του ΕΟΔΥ έφτασαν σε Πάτρα και Αμαλιάδα και ξεκίνησε άμεσα η ιχνηλάτηση του περιστατικού, που οδήγησε σε άλλα 21 κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες. Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης ιχνηλατήθηκαν 400 επαφές. Ειδικότερα, από τους 24 ανθρώπους που είχαν συμμετάσχει σε προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους πριν από μερικές ημέρες – επέστρεψαν στις 27 Φεβρουαρίου- και ελέγχθηκαν, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Συνολικά, στην εκδρομή συμμετείχαν 53 άτομα, με τη διαδικασία του ελέγχου να συνεχίζεται όπως και με εκείνη της ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονται μέχρι τώρα εννέα άτομα, εκ των οποίων οι έξι έχουν εκδηλώσει ήπια συμπτώματα. Οι άλλοι τρεις βρίσκονται σε πιο σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου για το θέμα του κορωνοϊού, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Σύμφωνα με την ενημέρωση ο 66χρονος νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία και άλλοι δύο, η σύζυγος και ένας ιερέας, με λοίμωξη του αναπνευστικού. Ωστόσο, πρόκειται για μία κατάσταση δυναμική που εξελίσσεται συνέχεια και τα δεδομένα αναμένεται να αλλάξουν.

«Ο ιός κινείται κάτω από τη μύτη των υγειονομικών αρχών» είπε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος, μιλώντας για το κρούσμα του 66χρονου από την Ηλεία που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου με σοβαρή πνευμονία τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ένα κρούσμα που πυροδότησε την έκρηξη της νόσου Covid-19 και στη χώρα μας, καθώς «αποκάλυψε» δεκάδες περιστατικά στην ευρύτερη Δυτική Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις