Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φον ντερ Λάιεν: 350 εκατ. άμεσα για την Ελλάδα - Σκάφη και ελικόπτερα από τη Frontex

Φον ντερ Λάιεν: 350 εκατ. άμεσα για την ...

κάφη και ελικόπτερα στέλνει η Frontex

Η πρόεδρος της Κομισιόν επισκέφθηκε τα σύνορα, στον Έβρο, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους επικεφαλής της ΕΕ σήμερα. «Είδαμε πόσο τεταμένη και δύσκολη είναι η κατάσταση», είπε η Φον ντερ Λάιεν στις κοινές δηλώσεις που έγιναν στις Καστανιές και τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να τηρηθεί η τάξη στα σύνορα. Στις δηλώσεις της, ανακοίνωσε τη διάθεση 700 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Τα 350 εκατομμύρια είναι άμεσα διαθέσιμα, ενώ άλλα 350 εκατ. μπορούν να ζητηθούν στο πλαίσιο ενός τροποποιημένου προϋπολογισμού», ανέφερε. Το κονδύλι αυτό είναι για τη διαχείριση του προσφυγικού, τη δημιουργία και λειτουργία των απαραίτητων υποδομών, ανέφερε.  Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε και στην ομάδα ταχείας επέμβασης που ετοιμάζεται να επιστρατεύσει η Frontex στα σύνορα, έπειτα από ελληνικό αίτημα.

«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της από τον Έβρο.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τοποθέτησή της δήλωσε κατηγορηματικά: «»Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα».

 

Με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις