Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Απέτρεψαν την είσοδο 9.972 προσφύγων. Τόση ακρίβεια: 9.972, όχι 9.971!!!

Απέτρεψαν την είσοδο 9.972 προσφύγων. Τό...

Τι χρειάζεται τόση υπερβολή;

Σχετικά με την απόπειρα προσφύγων και μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα μέσω των συνόρων στον Έβρο, ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, βγήκε στον ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι «μέσα σε μία μέρα, χθες,  έγιναν 9.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα από την ελληνοτουρκική μεθόριο» και απετράπησαν όλες.

Λίγο αργότερα κυβερνητικές πηγές διέδιδαν στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι «Από τις έξι το πρωί χθες, μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9.972 άτομα. Έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. ‘Έρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία. Ο στρατός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες».

Ναι 9.972 όχι 9.973 ή 9.971. Ακριβώς 9.972!!! Δηλαδή μέσα στην αναμπουμπούλα και στις προσπάθειες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών να περάσουν τα σύνορα κάποιοι από Ελληνικής πλευράς τους απέτρεπαν και κάποιοι άλλοι μετρούσαν 1,2…9.972.

Είπαμε να λέμε υπερβολές, αλλά όχι κι έτσι.  Μια χαρά τα είχε πει ο Υφυπουργός, ο ακριβής αριθμός τι χρειαζόταν;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις