Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη

Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα για τους πρό...

Ραγδαίες οι εξελίξεις

Περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν περπατώντας την συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης στην Ελλάδα αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Türk, όσοι πέρασαν χθες τη νύχτα στην Ελλάδα προέρχονταν από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν και Μαρόκο.

Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε αργά χθες το βράδυ στο Reuters ότι η Τουρκία αποφάσισε να μην σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή θαλάσσης από το Ιντλίμπ. «Η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν, ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος».

Νύχτα κόλαση στην Ιντλίμπ της Συρίας όπου τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο υπενθυμίζεται πως στηρίζει η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Τον θλιβερό απολογισμό των 33 νεκρών ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας Χατάι, ο Ραχμί Ντογάν, ο οποίος είχε κάνει λόγο νωρίτερα για 29 απώλειες. Υπάρχουν όμως πληροφορίες πως οι νεκροί είναι πολλοί περισσότεροι. 36 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν, κανείς τους όμως, σύμφωνα πάντα με τον κυβερνήτη, δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις