Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι δεν θα παρευρεθεί τελικά στην απονομή των Γαλλικών βραβείων Σεζάρ

Ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι δεν θα παρευ...

Η απονομή είναι την Παρασκευή 28/2/2020

Με μια δήλωση την οποία δημοσίευσε ο ίδιος πριν λίγες ώρες, ο 86χρονος σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι αποφάσισε να μην παρευρεθεί φέτος στα Γαλλικά βραβεία Σεζάρ για να «προστατεύσει την οικογένειά του».

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η Γαλλική Ακαδημία τιμώντας την ταινία του Ρομάν Πολάνσκι «Κατηγορώ…!» (που παίχθηκε και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε μετά την Πρωτοχρονιά) με 12 υποψηφιότητες στα γαλλικά βραβεία Σεζάρ, η οποία μάλιστα οδήγησε και στην ομαδική παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, ο ίδιος ο Πολάνσκι με δήλωσή του ανακοίνωσε πως δεν θα παρευρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείων που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στο Παρίσι.

Στην δήλωση αυτή αναφέρει πως «για αρκετές μέρες πολλοί με ρωτούσαν για το αν θα παρευρεθώ στην τελετή απονομής των βραβείων Σεζάρ. Και τους απαντώ με μια ερώτηση “πώς θα μπορούσα να το κάνω;”» Η απόφασή του πάρθηκε, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, για να προστατεύσει τη γυναίκα και τα παιδιά του οι οποίοι «δέχονται συνέχεια προσβολές και έχουν υποστεί ψυχικά τραύματα», όπως αναφέρει το flix.gr.

Σχετικά με την παραίτηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας των Σεζάρ ο τιμημένος με Όσκαρ Πολάνσκι αναφέρει πως «ο Τύπος και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασαν τις 12 υποψηφιότητές μας ως δώρα που μας πρόσφεραν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας σαν να ήταν μια αυταρχική χειρονομία που οδήγησε στην παραίτησή τους. Κάτι τέτοιο υπονομεύει τη μυστική ψήφο των 4313 επαγγελματιών οι οποίοι από μόνοι τους αποφασίζουν τις υποψηφιότητες, αλλά και τους πάνω από 1.5 εκατομμύριο θεατές που πήγαν να δουν την ταινία».

Τέλος, όσο αφορά στις κατηγορίες βιασμού που τον βαραίνουν, ο ίδιος για μια ακόμη φορά δήλωσε αθώος λέγοντας πως «οι ακτιβιστές ανασύρουν αυτόν τον αριθμό των 12 γυναικών που υποτίθεται πως κακοποίησα σεξουαλικά μισό αιώνα πριν» και πρόσθεσε πως «πρόκειται για φαντασιώσεις αρρωστημένων μυαλών, ένα ψέμα το οποίο έχει ειπωθεί πάνω από 1000 φορές και μοιάζει σαν αλήθεια».

Η απόφαση του Ρομάν Πολάνσκι να μην παρευρεθεί στην λαμπερή όπως αναμένεται απονομή των βραβείων (των Γαλλικών Όσκαρ) σίγουρα δεν θα σταματήσει αρκετούς να διαδηλώσουν κατά τη διάρκειά τους για τη στάση της Ακαδημίας απέναντι στο σκηνοθέτη.

Το ενδιαφέρον θα είναι να δούμε αν τελικά η ταινία του «J’ Accuse…!» θα αποσπάσει κάποιο βραβείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture