Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων λόγω ματαίωσης του Καρναβαλιού

Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά στήριξη των το...

Να γίνει αναστολή πληρωμών προς το δημόσιο και πληρωμών χρεών για τουλάχιστον ένα δίμηνο

Η ματαίωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό έπεσε σαν βόμβα στην πόλη της Πάτρας που αυτή την περίοδο ζει και αναπνέει στους ρυθμούς του μεγαλύτερου Καρναβαλιού της Ελλάδας.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών που ζητά τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων λόγω της κεντρικής απόφασης για τη ματαίωση όλων των καρναβαλιών της χώρας.

Η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής:

«Οπωσδήποτε δεν χωρούν αντιρρήσεις όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα Δημόσιας Υγείας και η Πολιτεία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη εξάπλωση του ιού. Μέτρα προστασίας και ελέγχων που θα έπρεπε να είχαν παρθεί πριν εκδηλωθούν τα πρώτα κρούσματα στην χώρα. Στο λιμάνι της Πάτρας βασική πύλη εισόδου στην χώρα από την Ιταλία μέχρι σήμερα δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο υγειονομικού ελέγχου.

Παράλληλα όμως η πόλη της Πάτρας δέχεται ένα βαρύ και δυσβάσταχτο οικονομικό πλήγμα που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υποτονικό κλίμα που κινείται η αγορά και τις επιπτώσεις που έχει αφήσει η μακροχρόνια οικονομική κρίση. Εκτός των επιχειρήσεων συνολικά η κοινωνία της πόλης μας δέχεται οικονομικό πλήγμα καθώς χιλιάδες Πατρινοί έχουν κάνει τις προαγορές και προετοιμασίες τους για την κορύφωση του Καρναβαλιού.

Γι’ αυτό τον λόγο η Πολιτεία πρέπει να φροντίσει και να πάρει μέτρα για την υποστήριξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της πόλης μας.

Ζητάμε τουλάχιστον για ένα δίμηνο :

•             Αναστολή των πληρωμών προς το Δημόσιο (ΦΠΑ, τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες, ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία)

•             Αναστολή πληρωμών χρεών και ρυθμίσεων προς Τράπεζες.      

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις