Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: 21χρονος με αιμάτωμα στον εγκέφαλο από τροχαίο, "μπαλάκι" από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Δυτική Ελλάδα: 21χρονος με αιμάτωμα στον...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ενεπλάκη σε τροχαίο στο Μεσολόγγι και παρελήφθη μετά από ώρες στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα

Ενεπλάκη σε τροχαίο στο Μεσολόγγι και παρελήφθη μετά από ώρες από το νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, αφού περιφέρονταν με ασθενοφόρα. Ο λόγος για τον 21χρονο Ι.Μ. ο οποίος την Πέμπτη το απόγευμα συγκρούστηκε με το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε, με νταλίκα, στην Ε.Ο. Αντιρρίου Ιωαννίνων στο ύψος του χωριού Περιθώρι. Ο νεαρός παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Εκεί αφού επενέβησαν σε πρώτο βαθμό οι γιατροί, πρότειναν να μεταφερθεί στην Πάτρα και το νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία σε ΜΕΘ. 

Μεσολάβησε τουλάχιστον 1,5 ώρα για να παραλειφθεί το παιδί από ασθενοφόρο και να μεταφερθεί από το Μεσολόγγι στην Πάτρα και άλλα 45 λεπτά που είχε αφεθεί μέσα στο ασθενοφόρο στα ΤΕΠ του Αγ. Ανδρέα, διασωληνωμένο, με το οξυγόνο του ασθενοφόρου να τελειώνει και τις προσπάθειες για τοποθέτηση εξτρά φιαλών οξυγόνου από το νοσοκομείο να αποτυγχάνουν καθώς δεν ταίριαζαν στα ακροφύσια του ασθενοφόρου.

Εξαγριωμένοι συγγενείς και φίλοι του 21χρονου τα έβαλαν με το προσωπικό του νοσοκομείου. Τελικά και ενώ το οξυγόνο του διασωληνωμένου σοβαρά τραυματισμένου νέου τελείωνε, μέσα στο ασθενοφόρο, τελικά παρελήφθη από τραυματιοφορείς. 

Η πρώτη ενημέρωση που ήρθε από το νοσοκομείο έκανε κάποιους να είναι ελαφρώς αισιόδοξοι, καθώς αναφέρθηκε πως το αιμάτωμα στο κεφάλι του Ι.Μ. ήταν μικρό και θα απορροφούνταν, ωστόσο το χαμόγελο, έσβησε γρήγορα από τα χείλη συγγενών και φίλων, όταν έμαθαν την νέα εξέλιξη. 

 

Το ασθενοφόρο που μετέφερε τον 21χρονο

Το ασθενοφόρο που μετέφερε τον 21χρονο

Ο νεαρός πετάχτηκε έξω από το όχημα μετά...

Ο νεαρός πετάχτηκε έξω από το όχημα μετά τη σύγκρουση

Ο τραυματισμένος νέος θα έπρεπε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Κλίνη ωστόσο δεν υπήρχε ούτε στον Αγ. Ανδρέα, ούτε διαθέσιμη στο Ριο. Μονόδρομος πλέον ήταν το νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου η οδύσσεια του νεαρού συνεχίστηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Τα ερωτήματα πολλά για την ετοιμότητα του συστήματος υγείας, τις καθυστερήσεις, την διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ στην περιοχή μας, που αν δούμε συνολικά, θα μπορούσαν ακόμη και να έχουν αποβεί μοιραίες για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρεμόταν σε μια κλωστή.

Ο 21χρονος χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι

Ο 21χρονος χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις