Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το βραβευμένο φιλμ "Ο Γιος της Σοφίας" σε ειδική προβολή στο Πάνθεον

Το βραβευμένο φιλμ "Ο Γιος της Σοφί...

Την Τετάρτη 19/2/2020 στις 21.45 από την ABCinema

Η ABCinema (Τσαμαδού 39, Πάτρα) ξεκινάει τις προβολές βραβευμένων κινηματογραφικών ταινιών μυθοπλασίας από αυτή την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη.

Η αρχή γίνεται με την βραβευμένη ταινία «Ο Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου, στις 21.45 το βράδυ της Τετάρτης.

Σύνοψη:

Δύο χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα του, η μητέρα του Μίσα έχει φτιάξει μια νέα ζωή σε μια νέα χώρα. Αφού μετανάστευσε από τη Ρωσία στην Ελλάδα, έχει βρει έναν σύζυγο, ο οποίος προσπαθεί να πειθαρχήσει το γιο της που μόλις έχει φτάσει στη νέα του οικογένεια. Η άφιξη του Μίσα στην Αθήνα σημαίνει μια τεράστια αλλαγή στη ζωή του και έναν επαναπροσδιορισμό της ταυτότητάς του. Αυτή η βαθιά προσωπική ιστορία μοιάζει σαν παραμύθι, τοποθετημένο στο καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπου η φαντασία ενός παιδιού μεταφέρει δύσκολες καταστάσεις στη σκοτεινή πλευρά των παραμυθιών.

Στη 2η ταινία της, η 42χρονη Ελίνα Ψύκου εξερευνά την έλλειψη ικανότητας έκφρασης και αποδοχής της αγάπης. Το φιλμ «Ο Γιος της Σοφίας» προσφέρει μια ματιά μέσα στο μυαλό του Μίσα καθώς έρχεται αντιμέτωπος με την εφηβεία και τη διαμάχη με τους ενήλικες.

Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου.

Διάρκεια: 111 λεπτά. Το φιλμ που γυρίστηκε το 2017 είναι συμπαραγωγή της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Γαλλίας.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (ταμείο) ή μέσω viva.gr

https://vimeo.com/390857658

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

ClickatLife - «Είναι ένα παραμύθι βαλκανικού μεσογειακού ρεαλισμού ο «Γιος της Σοφίας». Είναι μια απαθανάτιση του φόντου της ελληνικής φούσκας και είναι και μια τρυφερή σπουδή πάνω στην πολύπλοκη ταυτότητα της οικογενειακής αγάπης με το πέρασμα του χρόνου, από μια σκηνοθέτιδα που εκτός των άλλων είναι και μητέρα που μιλά και αξιοποιώντας τις δικές της εμπειρίες. Είναι το σύγχρονο ελληνικό σινεμά που θέλουμε».

Εφημερίδα των Συντακτών - «Και μαζί, μιλούν για το απίθανο ψηφιδωτό της σημερινής Ελλάδας και της «υποδοχής του ξένου», έναν άλλο ελληνικό μύθο. Με εσωτερική μελαγχολία και μια τρυφερότητα που δοκιμάζει τα όριά της, στον κινηματογραφικό κόσμο μιας αδιαμφισβήτητα, πια, εμπνευσμένης και τολμηρής σκηνοθέτριας».

Γεννημένη στην Ελλάδα το 1977, η Ελίνα Ψύκου σπούδασε κινηματογράφο και κοινωνιολογία στην Αθήνα, και συνέχισε τις σπουδές της στην πολιτιστική ιστορία στο Παρίσι. Η 1η της ταινία με τίτλο, «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», έκανε πρεμιέρα στο Φόρουμ της Μπερλινάλε το 2013. «Ο Γιος της Σοφίας» κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Tribeca Film Festival, στη Ν. Υόρκη. Το αξιόλογο αυτό φιλμ που προβλήθηκε και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, έχει ως ήρωα τον 11χρονο Μίσα που φτάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να μείνει με τη μητέρα του και τον άνδρα που μόλις παντρεύτηκε, έναν ηλικιωμένο πρώην ηθοποιό που στα '70s γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε μια εκπομπή για παιδιά.

Παίζουν η Βαλερί Τσεπλάνοβα, η Υβόννη Μαλτέζου, ο Βίκτορ Κόρμουτ και ο 82χρονος Θανάσης Παπαγεωργίου που  κέρδισε το Βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, του Καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου.

Ο Χρήστος Μήτσης στο περιοδικό Αθηνόραμα έκανε λόγο για ένα τρυφερό, αλληγορικό δράμα με στοιχεία φαντασίας πάνω στο τέλος της εθνικής μας αθωότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture