Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρεκόρ! Ο Πατρινός που έχει κριθεί ένοχος, συνολικά μέχρι σήμερα, 91 φορές!

Ρεκόρ! Ο Πατρινός που έχει κριθεί ένοχος...

Ιδιαίτερη περίπτωση

Η περίπτωσή του, συζητείται στους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας, αφού είναι, ίσως, ο άνθρωπος με τον μεγαλύτερο αριθμό καταδικαστικών αποφάσεων, σε όλη την Ελλάδα.
Ένας 70χρονος Πατρινός, πρώην τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού, έχει κριθεί ένοχος, συνολικά μέχρι σήμερα, 91 φορές (!) από τα μεγαλύτερα δικαστήρια της χώρας, σε Αθήνα, Πάτρα, Πειραιά, Λάρισα, Κέρκυρα, Ρόδο, κ.ά. για πλήθος αδικημάτων που σχετίζονται σχεδόν στο σύνολό τους, με οικονομικό αντικείμενο.
Η περίπτωση του ηλικιωμένου, σίγουρα μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διπλωματικής εργασίας του οικονομικού εγκλήματος, αφού είναι φορτωμένος, με όλες σχεδόν τις διατάξεις του ποινικού κώδικα, που σχετίζονται με αυτές τις κατηγορίες.


Συγκεκριμένα, έχει καταδικαστεί ή κατηγορείται για υπεξαιρέσεις αντικειμένων μεγάλης αξίας σε βαθμό κακουργήματος, απάτες, έκδοση ακάλυπτων επιταγών, κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφων... ακόμα και μη απόδοση εργατικών εισφορών προς το ΙΚΑ.
Πολλές καταδικαστικές αποφάσεις, επιβλήθηκαν κατά την διάρκεια των χρόνων της οικονομικής κρίσης, την περίοδο δηλαδή, όπου το κράτος είχε ποινικοποιήσει τις οφειλές προς το δημόσιο και πολλοί οφειλέτες συλλαμβάνονταν σε απλούς τροχονομικούς ελέγχους και σύρονταν στα δικαστήρια.
Όμως, το ποινικό ιστορικό του συγκεκριμένου άνδρα, ξεκινάει από το 1985, οπότε καταδικάστηκε για πρώτη φορά. Από τότε, ξεκίνησε η… «καριέρα» του στα δικαστήρια, καθώς, δεν υπάρχει εφετειακή περιφέρεια, στην οποία να μην έχει δικαστεί για κάποιο αδίκημα.


Ο 70χρονος έχει εμφανιστεί ως κατηγορούμενος, σε όλα σχεδόν τα δικαστήρια της χώρας, διότι δεν είχε μόνιμο τόπο κατοικίας, καθώς αναζητούσε την τύχη του, σε διάφορες περιοχές, όμως, όπως τελικά φάνηκε, το έκανε για να επεκτείνει την εγκληματική του δράση.Το ποινικό του μητρώο, αριθμεί σήμερα, πάνω από πέντε σελίδες, όπου καταγράφονται οι δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις που του έχουν επιβληθεί από δικαστήρια, ενώ οι δικαστές όταν εμφανίζεται μπροστά τους, μένουν άφωνοι από την περίπτωση που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Κάθε υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο ηλικιωμένος Πατρινός, είναι ένας ογκώδης φάκελος δικογραφίας, το εξώφυλλο της οποίας, είναι πολλές φορές, δυσδιάκριτο να διαβαστεί, από τον μεγάλο αριθμό των αδικημάτων.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι, ο ηλικιωμένος άνδρας, αν και έχει φορτωθεί με δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις και κατηγορίες, παραμένει σήμερα εκτός φυλακής, χάρη στις ευεργετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα στον νέο Ποινικό Κώδικα σε σχέση με το μέγιστο όριο έκτισης ποινής.
Μετά από αίτηση που είχε υποβάλλει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, η ποινή που του έχει καθοριστεί, είναι τα 24 έτη και 9 μήνες, όταν το ανώτατο όριο έκτισης που μπορεί να επιβληθεί σε κάποιον κατηγορούμενο, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25 έτη.


Όσο για τα ελαφρυντικά, οι δικηγόροι που κατά καιρούς τον έχουν υπερασπιστεί αυτεπαγγέλτως, μιας και ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να τους πληρώσει, δεν τολμούν να ζητήσουν μια πιο ήπια ποινική μεταχείριση βάσει ελαφρυντικών, βλέποντας το βαρύ ποινικό του παρελθόν.

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος, του Σωτήρη Παπανδρέου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις