Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι συμβαίνει με το παιδί που ζητιανεύει στην οδό Μαιζώνος;

Τι συμβαίνει με το παιδί που ζητιανεύει ...

Η εικόνα του προκάλεσε εντύπωση και περιέργεια στους περαστικούς

Πολλοί περαστικοί σταματούσαν στο πεζοδρόμιο της οδού Μαιζώνος στην Πάτρα απέναντι από τον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας καθώς τους έκανε εντύπωση ένα πιτσιρίκι που καθόταν σταυροπόδι και ζητιάνευε. Αυτό που έκανε εντύπωση και προξενούσε περιέργεια ήταν το γεγονός πως το μικρό παιδί φορούσε ένα ροζ μπουφάν με κουκούλα και η κουκούλα κάλυπτε μέχρι κάτω το κεφάλι του ώστε να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του.

Η στάση του έμοιαζε περίεργη σαν να μην ήθελε να το δουν ή μπορεί και να είχε αποκάμει από την κούραση ενώ μπροστά του υπήρχε ένα πλαστικό ποτηράκι για να ρίχνουν οι περαστικοί κέρματα. Κάποιος στο μεταξύ είχε αφήσει μπροστά του και μία σακουλίτσα με κολατσιό, προφανώς κάποια τυρόπιτα.  

Η φωτ. τραβήχτηκε κατά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 13/2/2020.

Λίγες ώρες πριν, βράδυ Τετάρτης, στη συμβολή της Μαιζώνος με την Αγίου Νικολάου, ένα παιδί - πιθανόν το ίδιο με την προηγούμενη αναφορά - κάθεται ακριβώς σκυφτό, φορώντας μπουφαν και κουκούλα και επαιτεί.

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο δημοσιογράφος Άγγελος Κωνσταντίνου αναφέροντας χαρακτηριστικά "Η ώρα περασμένες οκτώ, άνθρωποι βιαστικοί να φτάσουν στον προορισμό τους. Το άγνωστο παιδικό πρόσωπο βλέπει μόνο πόδια, τόσο χαμηλά κοιτούσε, ο ήχος από μερικά κέρματα του έδινε αφορμή, πιθανόν ελπίδα. Δεν πέρασαν όλοι την "σκιά" , ελάχιστοι μάταια προσπαθούσαν να ακούσουν μια πειστική απάντηση.  Δύο σχετικά νεαρές γυναίκες, που συνόδευαν μια ακόμα μικρότερη σε ηλικία ανέλαβαν δράση, περίμεναν στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου, η μικρότερη σε ηλικία έτρεξε στο σημείο τής παρουσίας του παιδιού. Άρπαξε όσα κέρματα είχε η παιδική ψυχή, επέστρεψε στις δύο γυναίκες τα έδωσε, μετά εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα..." 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις