Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την μετεγκατάσταση του Ασύλου Ανιάτων σε νέο ιδιόκτητο οικόπεδο

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την με...

Αυτό τονίστηκε στη διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του

Σε μια «ιδιαίτερη» εορταστική εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στις αξίες της αγάπης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού το Άσυλο Ανιάτων Πατρών, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του τιμώντας τους εθελοντές, τους φίλους και τους συμπαραστάτες του για την πολύτιμη προσφορά τους και ωφέλιμη συνδρομή τους στην ομαλή λειτουργία του και το φιλανθρωπικό έργο που συνεισφέρει στην πόλη μας.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε εκείνους τους ανθρώπους που καθημερινά βρίσκονται στο πλευρό των πασχόντων –από ανίατες ασθένειες -τροφίμων του Ιδρύματος. Ειδικότερα βραβεύτηκαν οι Εθελόντριες Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πάτρας για τη δωρεάν παροχή φαρμάκων στους ασθενείς του Ιδρύματος, οι ψάλτριες Ευδοκία Δημοπούλου, Αναστασία Καλλιμάνη κα Αντωνία Χρυσικοπούλου καθώς και η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας Τούλα Μανιάκη.

Από την εκδήλωση προέκυψαν και ειδήσεις όπως ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση του Ασύλου Ανιάτων στο μέλλον από το οίκημα της πλατείας Παντοκράτορος, σε νέο ιδιόκτητο οικόπεδο του Ασύλου στην Περιβόλα Πατρών. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΣ, Διον. Τσεκούρας στο κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ιδρύματος. Το εγχείρημα γίνεται με τις ενέργειες και τις άοκνες προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, ο οποίος και παρευρέθη στην εκδήλωση. Ο κ. Μπονάνος στο σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι προσέρχεται με αισθήματα συγκίνησης στον ιδιαίτερο αυτό χώρο επισημαίνοντας ότι έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το Ιδρυμα του Ασύλου, καθώς, όπως τόνισε, ένα από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη για τους αναξιοπαθούντες εκείνης της εποχής ήταν και ο πατέρας του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τον κ. Μπονάνο, ο Βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας, Αγγελος Τσιγκρής, η Αντιδήμαρχος Υγείας –Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Σπιράλ», Πέτρος Ψωμάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Πάτρας, Γιώργος Νιάρος και ο Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πάτρας, Γ. Κατερίνης οι οποίοι και απένειμαν τα βραβεία.

Επίσης, παρέστησαν το ΔΣ του Ιδρύματος, το προσωπικό, μέλη, φίλοι, συγγενείς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων ανταλλάσσοντας ευχές για τη νέα χρονιά. Νωρίτερα, στο Ναΐδριο της Αγίας Ευφροσύνης πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο νέος Αρχιμανδρίτης, Ανδρέας Θεοδωράτος. Ήταν η πρώτη επίσημη ιερατική διακονία του ευλαβούς αυτού κληρικού στον οποίο και απονεμήθηκε το ύψιστο αυτό αξίωμα από το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο πριν λίγες μέρες. Στην ομιλία του, ο αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας αναφέρθηκε στη σημασία και τη διαχρονικότητα της γιορτής του Φαρισαίου και του Τελώνη, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο της ταπείνωσης, της αρετής, της αυτοκριτικής και της συγχώρεσης μακριά από την αυταρέσκεια και την περηφάνεια ευχόμενος να έχουμε άπαντας υγεία και δύναμη στην πορεία της ζωής τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις