Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Φλας στις Καλλιπάτειρες: Κλίμα ελληνογαλλικής φιλίας στο «Αχαιών Αγάπης Γεύμα»

Φλας στις Καλλιπάτειρες: Κλίμα ελληνογαλ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Κατερίνα Παναγοπούλου, Patrick Maisonnave, Μαρία Μανουσάκη πρωτοστάτησαν στην πληθωρική βραδιά

Κοσμοπλημμύρα, βραδινές αμφιέσεις και πολλά – πολλά χαμόγελα στο καθιερωμένο πλέον «Αχαιών Αγάπης Γεύμα» του τοπικού παραρτήματος της «Καλλιπάτειρας» το περασμένο σαββατόβραδο στο κατάφωτο Privilege Event House. Mε οικοδέσποινα τη συντονίστρια του σωματείου στα μέρη μας Μαρία Μανουσάκη- Μαλιώρη και τις εξ Αθηνών λαμπερές παρουσίες της προέδρου Κατερίνας Παναγοπούλου και των μελών Εμης Λιβανίου και Ελενας Βρεττού στο επίκεντρο της προσοχής, το δημοφιλές event ήταν φέτος αφιερωμένο στην ελληνογαλλική φιλία φιλοξενώντας και τιμώντας τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave. Ο πρέσβης μάλιστα μίλησε με ιδιαίτερη αγάπη για την ελληνική αρχαιότητα και τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ ήχησαν οι εθνικοί ύμνοι Γαλλίας και Ελλάδας. Δέχθηκε σαν δώρα καλάθι με τοπικά προιόντα, βιβλία του Επιμελητηρίου Αχαίας για το Πατρινό Καρναβάλι και έκδοση για τον Ολυμπισμό.

Η πληθωρική βραδιά συγκέντρωσε γνωστό κόσμο του επιχειρηματικού κι επιστημονικού χώρου, πολιτευτές και εκπρόσωπους φορέων και είχε όπως πάντα φιλανθρωπικό σκοπό, αφού τα έσοδα προορίζονταν στους «Μαχητές». Κόπηκε η βασιλόπιτα της Καλλιπάτειρας με φλουριά του κοσμηματοπωλείου Μentis και της εταιρείας Anek Lines/Superfast Ferries, έγινε λαχειοφόρος, προσφέρθηκε γεύμα από την κουζίνα του Privilege και επιδόρπιο μους του ζαχαροπλαστείου Max Perry. Στο βήμα βρέθηκαν επίσης η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Γεωργία Πετροπούλου, η επικεφαλής των «Μαχητών» Μάρθα Χριστοπούλου και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος. Η κ. Παναγοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις 5000 Καλλιπάτειρες που προσφέρουν πολύτιμο έργο σε όλη την ελληνική επικράτεια ενώ αποκάλεσε «αστέρι» την κ. Μανουσάκη για τη δουλειά, την εξέλιξη και την αφοσίωσή της.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκε επίσης με βιντεοπροβολή η βράβευση της Καλλιπάτειρας στα «Πρόσωπα της χρονιάς» της εφημερίδας «Πελοπόννησος», απονεμήθηκε  τιμητική πλακέτα στην Κατερίνα Παναγοπούλου από τον καθηγητή  Γιάννη Δρίτσα  για την στήριξη του Κλινικού Παρατηρητηρίου, ενώ συντονιστής του προγράμματος ήταν ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής.  Στο τέλος ο κόσμος χειροκρότησε τον ιδιαίτερα εκφραστικό ερμηνευτή Χρήστο Κωνσταντόπουλο με την ορχήστρα του, ο οποίος τραγούδησε μάλιστα και το «Happy Birthday» στην πολύ κεφάτη εορτάζουσα Εμη Λιβανίου.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους είδαμε επίσης το βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα, την Έλενα Κουλαουζίδου γνωστή σχεδιάστρια ρούχων και τη συντονίστρια της Καλλιπάτειρας Κρήτης Μαρία Αντωνακάκη. Οσοι έμειναν πιο αργά χόρεψαν στην πίστα. Εννοείται πως τα φωτογραφικά φλας ήταν αδιάκοπα στις γυναικοκρατούμενες ροτόντες μέχρι αργά…  

 

*Συνδιοργανωτής ήταν η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την  υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Για πρώτη φορά υπήρχε και νοηματική.

*Το στολισμό του χώρου επιμελήθηκαν τα μέλη του παραρτήματος Πάτρας του Σωματείου  Καλλιπάτειρα,  με την ευγενική χορηγία του ανθοπωλείου Θεοφίλη. Τις προσκλήσεις φιλοτέχνησε η εικαστικός Μαρία Χονδραλή και δυο γούρια ετοίμασε η Ελένη Γέμου.

 ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, THEBEST.GR

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View