Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακουστικά earbuds: Προσοχή στην απομόνωση από το περιβάλλον σας

Ακουστικά earbuds: Προσοχή στην απομόνωσ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Υπο συνθήκες, γίνονται επικίνδυνα

Όλο και περισσότερο κερδίζουν τους λάτρεις της μουσικής, τα διαφόρου είδους ακουστικά. Στις μεγαλουπόλεις σχεδόν 1 στους 3 νέους, κυκλοφορεί με ακουστικά στα αυτιά του, κατά τις μετακινήσεις του με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία κλπ).

Τα ολοένα και αυξανόμενα μοντέλα ακουστικών τύπου earbuds και ειδικότερα τα ασύρματα, παρέχουν σχεδόν άριστη ηχομόνωση από το περιβάλλον, επιτρέποντας στον χρήστη τους να ακούει τη μουσική του ανεμπόδιστα από τους ήχους του περιβάλλοντος. Οι ήχοι του περιβάλλοντος ωστόσο, πολλές φορές είναι από χρήσιμοι εώς κρίσιμοι ακόμη και για την ασφάλειά μας. Στην περίπτωση μιας χρηστικής πληροφορίας μέσα στο μετρό, το λεωφορείο ή σε ένα αεροδρόμιο, ο χρήστης τους δύσκολα θα ακούσει μια ανακοίνωση.

Στις περιπτώσεις κίνησης με δίκυκλο, τα πράγματα γίνονται εως επικίνδυνα. Η σχεδόν τέλεια ηχομόνωση από το περιβάλλον, καθιστά τον χρήστη των ασύρματων earbuds σχεδόν κωφό. Δύσκολα θα ακούσει μια κόρνα ή ένα όχημα που προσπερνά δίπλα του. 

Τα περισσότερα ακουστικά τύπου earbuds διαθέτουν επιλογή για να επιτρέπεται το ψηφιακό πέρασμα ήχου από το περιβάλλον σε αυτά, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που παραλείπουν να ενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία, μένοντας αποκλεισμένοι από το ηχητικό περιβάλλον τους και εν τέλει εκτεθειμένοι στους κινδύνους που εγκυμονούν. 

Τέλος να αναφέρουμε πως η χρήση earbuds με σχεδόν τέλεια απομόνωση από το ηχητικό περιβάλλον καθιστά τον χρήστη τελείως απομονωμένο και εκτός κάθε κοινωνικής επαφής, καθώς δεν ακούει κανέναν και τίποτα, παρα μόνο... τη μουσική του!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις