Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus στο λίκνο του πολιτισμού - ΦΩΤΟ

Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus στο λίκνο τ...

Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Αθήνα

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα με προορισμό το «κλεινόν άστυ»  και συγκεκριμένα το Μουσείο Ακρόπολης, τα Αναφιώτικα, την Πλάκα και το Μοναστηράκι.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης, οι εκδρομείς των φροντιστηρίων «ξεναγήθηκαν» από τον εικαστικό – συγγραφέα Βαγγέλη Παππά. Ο διακεκριμένος εικαστικός και ερευνητής μύησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, μέσα από μια εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη παρουσίαση των εκθεμάτων, στην αρχαία ελληνική τέχνη.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο λίκνο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η εκδρομή συνεχίστηκε στα γραφικά Αναφιώτικα με πρώτη στάση στο σημείο που έπεσε ο Κωνσταντίνος Κουκίδης. Ο δεκαεπτάχρονος Κωνσταντίνος φρουρός της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη, που σύμφωνα με διηγήσεις, στις 27 Απριλίου 1941, την ημέρα εισόδου των Γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα αρνούμενος να την παραδώσει, έπεσε από τον ιερό βράχο τυλιγμένος σε αυτή.

Τις εικόνες του ένδοξου παρελθόντος διαδέχτηκαν τα αισθήματα χαράς που κατέκλυσαν του τυχερούς μαθητές που κέρδισαν τα δώρα της βασιλόπιτας των φροντιστηρίων.

Ο περίπατος στα στενά σοκάκια της Πλάκας ταξίδευσε όλους στην ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας.

Στο Μοναστηράκι, μέχρι την ώρα της αναχώρησης από την πλατεία Συντάγματος, οι εκδρομείς των φροντιστηρίων απόλαυσαν αισθήσεις και μυρωδιές μιας άλλης εποχής, περιπλανήθηκαν στα πολυσύχναστα δρομάκια, στα μαγαζιά με ρούχα και αντίκες, στα παλαιοβιβλιοπωλεία, στο παζάρι της πλατείας Αβησσυνίας, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη εκπαιδευτική εκδρομή των φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ/18Plus.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά