Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης ξενάγησε μαθητές από το Κιλκίς -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης ξενάγησε...

Ξεκίνησαν από τις σκάλες Αγ. Νικολάου και το Κάστρο και έφτασαν στα Προσφυγικά και το Καρναβαλικό Συνεργείο

Είναι γνωστό ότι η Πάτρα είναι ένας από τους προορισμούς των σχολείων όλης της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου. Πολλά μάλιστα σχολεία ερχόμενα στην πόλη ζητούν και έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη κι όπως είδαμε, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Κώστας πελετίδης δέχτηκε την επίσκεψη των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς και τους καθηγητές τους.

Ο κ. Πελετίδης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τους συνόδευσε στην πόλη ξεκινώντας από τις σκάλες Αγίου Νικολάου, το Κάστρο, το Αρχαίο Ωδείο, το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο κι έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία της πόλης. Τους ενημέρωσε για την Άνω και Κάτω πόλη, για το λιμάνι, για τους μυκηναϊκούς τάφους της Βούντενης και για πολλά ακόμη ιστορικά στοιχεία και αξιοθέατα. 

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στην πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά.

Ο Δήμαρχος Πατρέων παρουσίασε στους μαθητές και στους καθηγητές το μνημείο και τους μίλησε για την ιστορία των Προσφυγικών, το πώς η συνοικία δημιουργήθηκε από πρόσφυγες που έφυγαν ξεριζωμένοι από την Μικρά Ασία και τον Πόντο και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και την προσφορά που είχαν στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα ο κ. Πελετίδης δράττοντας την ευκαιρία μίλησε και για το σημερινό προσφυγικό ζήτημα που έχει την ίδια αιτία. Τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, τις επεμβάσεις και τους πολέμους για τις ενεργειακές πηγές και την αρπαγή του πλούτου των λαών.

Η επίσκεψη τελείωσε στο Καρναβαλικό Συνεργείο στο Πετρωτό, όπου οι μαθητές από το Κιλκίς και οι καθηγητές τους είδαν και έμαθαν πώς γίνεται η προετοιμασία για το Πατρινό Καρναβάλι και πώς κατασκευάζονται τα καρναβαλικά άρματα και κατά υπόλοιπα καρναβαλικά στοιχεία. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις