Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απεργούν καθαρίστριες της Αχαΐας - Έγκυες και ασθενούσες δεν μπορούν να πάρουν άδεια

Απεργούν καθαρίστριες της Αχαΐας - Έγκυε...

Ζητούν να εισακουστούν τα αιτήματά τους

Σε απόγνωση βρίσκονται οι περίπου 200 καθαρίστριες των σχολείων σε Πάτρα, Δυτική Αχαΐα κι Ερύμανθο οι οποίες την ερχόμενη εβδομάδα συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία του κλάδου τους.

Όπως εξηγούν μιλώντας στο thebest.gr έχουν κουραστεί επί 15 και πλέον χρόνια να ζουν στην ανασφάλεια και πάνω που μπήκε μια σειρά με τα εργασιακά τους, όλα πάλι δείχνουν να είναι στο «αέρα» μετά την κυβερνητική αλλαγή.

Οι καθαρίστριες μετά από πολυετής αγώνες κατάφεραν το προηγούμενο διάστημα να υπογράφουν διετής συμβάσεις και να μην ζουν κάθε Σεπτέμβρη το άγχος της μη ανανέωσης.

Επίσης κέρδισαν μια σειρά από διεκδικήσεις τους όπως τα μέτρα ατομικής προστασίας, η χορήγηση γάλακτος και το πιο σημαντικό την επιστροφή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Όμως πολλά παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα, όπως άλλωστε και το εργασιακό τους μέλλον, καθώς με τη λήξη της σύμβασής τους τον Ιούνιο δεν ξέρουν που θα βρεθούν.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τις προθέσεις τους και μάλιστα σε συναντήσεις που έχουν με κυβερνητικούς βουλευτές τους αφήνουν υπονοούμενα περί εργολάβων που κάνουν… καλή δουλειά στο μετρό όπου ανέλαβαν την καθαριότητα. Επιπλέον οι συγκεκριμένες εργαζόμενες συνεχίζουν να μην έχουν δικαιώματα σε άδειες λοχείας ή ασθενείας.

Τούτο σημαίνει, όπως μας εξηγούν ότι στην περίπτωση κάποια συνάδελφος αρρωστήσει να έχει προβλήματα με την υπηρεσία και να τρέχουν οι άλλες να την καλύψουν. Όσο για τις έγκυες, σε δύο περιπτώσεις στην Πάτρα οι γυναίκες υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν καθώς αμέσως μετά τη γέννα τους έπρεπε να επιστρέψουν στη δουλειά κάτι που ήταν αδύνατον να συμβεί.

Οι σχολικές καθαρίστριες κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία στις 6-7 Φεβρουαρίου και θα μεταβούν στην Αθήνα όπου θα συμμετάσχουν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις έξω από Υπουργεία και Φορείς.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

-Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

-Αξιοπρεπείς αμοιβές.

-Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας – Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.

-Αποζημίωση για προκάτ αίθουσες, αίθουσες πληροφορικής και εργαστηρίων, οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο my school, δεν αποζημιώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καθαρίζονται ΔΩΡΕΑΝ σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.

-Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.

-Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή σ.σ.ε. και αναγνώριση του εγγράφου προσχώρησης της ΟΙΥΕ στη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις