Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πολύς κόσμος στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Παγκαλαβρυτινού -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πολύς κόσμος στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα τ...

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 19/1/2020 στο ξενοδοχείο Αστήρ το απόγευμα

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωσης της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου που έγινε την περασμένη Κυριακή 19/1/2020 στο ξενοδοχείο Αστήρ. Η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν ασφυκτικά γεμάτη, από μέλη και φίλους του Συλλόγου που ήρθαν για να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος 2020 και να θαυμάσουν τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα, τα οποία για άλλη μία φορά, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού, Φώτης Παπαθεοδώρου, φέτος ήταν η χρονιά με τον περισσότερο κόσμο και την ομορφότερη παρουσία όλων των χορευτικών τμημάτων.

Σε αυτό συνέβαλαν και οι χοροδιδάσκαλοι Γιάννης Ντάνος, Τάκης Κωστόπουλος και Βαλεντίνος Αθανασόπουλος. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Παντελίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο ενώ παρών ήταν και ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος.

Παρόντες ήταν στην εκδήλωση, ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Τάκης Παπαδόπουλος Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου, ο Ανδρέας Φίλιας Βοηθός Περιφερειάρχη, οι  Βουλευτές του νομού Αχαΐας,  Άγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσωνας Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο πρώην υπουργός Νίκος Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, ο Αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής Δήμου Ανδραβίδας Πέτρος Ανυφαντής, οι πολιτευτές Ευσταθία Γιαννιά, Αθηνά Τραχήλη, Δημήτρης Αντωνακόπουλος από την ΝΔ, ο Χρήστος Βουλδής και Κατερίνα Σολωμού από το ΚΙΝΑΛ, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, της παράταξης «Πάτρα, πρωτεύουσα ξανά», η Στέλλα Πανουτσακοπούλου δημοτικός σύμβουλος από τον Δήμο Καλαβρύτων, η Άννα Μαρία Ρογδάκη, Πρόεδρος Ένωσης Γυναικών, ο Γεώργιος Γκλαβάς Πρωτεργάτης αξιοποίησης σπηλαίων και πρώην αντιδήμαρχος,  ο Πλώτας Τάσος Πρώην Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων, ο Ξυλιάς Θεόδωρος Δημοτικός σύμβουλος, ο Μητρογιώργος Χρήστος σύμβουλος Περιφερειάρχη, ο Παπαθεοδώρου Ευάγγελος εκπρόσωπος της κοινότητας Αγραμπέλων, οι Βαλεντίνος Αθανασόπουλος και Γιάννης Φωτακόπουλος από το ΕΕΣ, ο Δημητρακάκης Θεόδωρος από τον σύλλογο Μεσσηνίων Πάτρας, η Μάντζου Γιώτα από τον Πανηπειρωτικό σύλλογο, ο Σπύρος Τσοκανάς Μωραίτες εν χορώ, ο Πατήρ Ειρηναίος από την Νεανική Ομάδα της ενορίας Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου, π Δημήτρης Βούλγαρης από τις «ΡΟΕΣ», ο Γιάννης Καραγιάννης Σούλι, ο Παλαιολογόπουλος Γεώργιος, η Νικολέτα Καϊάφα, ο Φίλιππος Καραμούζης μέλος ΔΣ Σκεπαστού, η Μαρία Κιούρτη υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος, ο Μανώλης Σουρής Ψυχολόγος Περ. Δυτικής Ελλάδος, ο Σταύρος Δημητρακόπουλος Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Χρύσα Λυκούδη Συγγραφέας, ο Νίκος Αντωνόπουλος από την εφημερίδα Γνώμη, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής παράταξης Σπιράλ, Φώτης Λουριδάς, Ανδρέας Γιαννόπουλος, Ράλλης Κωνσταντίνος, από το Άγημα Καρατζά, οι Γιαννόπουλος Ανδρέας, Γιάννης Μπάρλος, Ράλλης Κωνσταντίνος.

Τέλος παρέστη ο Δημήτρης Σταθακόπουλος Νομικός-Τουρκολόγος μέλος του Δ.Σ του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και ιστορικών γενών της Ελλάδος. Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου (Οθωμανική Κοινωνία – ιστορία και πολιτισμός) Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών ( ΕΤΕΜ ) του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ), Διπλωματούχου Βυζαντινής Μουσικής  και ο βετεράνος Νίκος Σακελλαρόπουλος συγγραφέας, επίτιμος πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, οι οποίοι βραβεύθηκαν από τον Σύλλογο για την πολύπλευρη προσφορά τους με τιμητική πλακέτα.

Τέλος ο Παγκαλαβρυτινός ευχαριστεί την δημοσιογράφο και μέλος των χορευτικών του συλλόγου, Μαρία Ανδριέλου για την παρουσίαση της εκδήλωσης καθώς και το Ωδείο Σωτηροπούλου για τις όμορφες μελωδίες που χάρισε.

Ευχαριστίες και στο μουσικό σχήμα Buyurdi που συνόδευσαν τα χορευτικά με σαντούρι, βιολί, τουμπερλέκι και φωνή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture