Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα αιτήματα των αγροτών της Αχαΐας που πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Πάτρα

Τα αιτήματα των αγροτών της Αχαΐας που π...

ΔΕΙΤΕ τι ζητούν από την πολιτεία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου "Μπακόπουλος-Ντρίνιας" με αφορμή την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι αγρότες το πρωί της Τρίτης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναφέρει τα εξής: 

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας, από τους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού Αχαΐας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής  Ελλάδας και Ιονίων νήσων.

Έγινε ενημέρωση από εκπροσώπους των Συλλόγων στον Συντονιστή κ. Παπαθεοδώρου, με εκτενή αναφορά στα προβλήματα του αγροτικού τομέα, με επίκεντρο της συζήτησης τις τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο και την άμεση ανάγκη, αγροτικής πολιτικής  που να στηρίζει τα αγρ. προϊόντα , τους παραγωγούς,  τον καταναλωτή και όχι όλους όσους κερδοσκοπούν εις βάρος τους.             

Καταθέσαμε το υπόμνημα με τα αιτήματα μας και ζητήσαμε να διαβιβαστεί στα αρμόδια Υπουργεία. Στη συνέχεια από τους επικεφαλείς των Συλλόγων τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Τέλος αποφασίστηκε να  συμπαρασταθούν με την παρουσία τους, την Πέμπτη 30/1 στις 9πμ στα δικαστήρια Αιγίου, στον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου και το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου που διώκονται, ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων.                                                              

Το υπόμνημα:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες, θέλει η οργάνωση της αγροτικής παραγωγής να εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.                                                                                   

Εμείς, ως Αγροτικοί Σύλλογοί  και γενικότερα το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, θέλουμε η οργάνωση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας να διασφαλίζει, ένα βιώσιμο εισόδημα για τους μικρομεσαίους παραγωγούς, με το οποίο θα μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας, ταυτόχρονα, να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού μας για επαρκή, φτηνά και ποιοτικά - υγιεινά προϊόντα.

Αγωνιζόμαστε για:                                                                                                                            

1) )Άμεση παρέμβαση στην τιμή του ελαιόλαδου, που να αναλογεί στην πραγματική αξία της(κόστος, χρόνος εργασίας, κ.τ.λ.). Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους.                                                                                                                                                    

2)Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα  12.000€  και 3.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση για το επιπλέον εισόδημα.                             

3)Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές. Κατάργηση των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, δηλώσεις ΟΣΔΕ, κτηματολόγιο,  ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.) που εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος.                                                                                                                   

4) Κατάργηση της αύξησης και μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Σύνταξη στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.  

5) Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις. Να συνδεθούν οι επιδοτήσεις-ενισχύσεις με την παραγωγή.                                                                   

6)ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που  να αποζημιώνει άμεσα και σε ποσοστό 100% πληγέντες αγρότες- παραγωγούς  για τις ζημιές  στο φυτικό κεφάλαιο και τους κτηνοτρόφους  για  το ζωικό κεφάλαιο και τις σταβλικές εγκαταστάσεις.                                                                                                         

7)Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.                   

8)Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα "αγροτοδικεία"                                                                                                                               

9) Την ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στο πρόγραμμα αναμπέλωσης, όπως ισχύει στα υπόλοιπα αμπελοειδή. Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς από το 2015, λόγω λάθους του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) με τη "Γαία Επιχειρείν’’.                                                                 

10)Έργα υποδομής, αξιοποίηση των υδάτινων πόρων για άρδευση. Χρηματοδότηση  του  έργου στον ποταμό Σελινούντα. Χρησιμοποίηση του φράγματος Πύρρου-Παραπύρρου και για άρδευση. Αγροτική οδοποιία.                                                                                                                                 

11)Κάλυψη   στο  Νοσοκομείο Αιγίου των 15 κενών θέσεων σε γιατρούς και 16 σε ειδικευόμενους. Να προκηρυχθούν άμεσα οι δύο θεσεις των συνταξιοδοτηθέντων ακτινολόγων και άμεση λειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος με αξονικό τομογράφο. Καμία σκέψη για ΣΔΙΤ και συμβάσεις με ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις