Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι εκπαιδευτικοί σήκωσαν πανό στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Οι εκπαιδευτικοί σήκωσαν πανό στο Περιφε...

Μετά το δυστύχημα της Πατρών – Πύργου με δύο νεκρούς καθηγητές

Πανό διαμαρτυρίας για την καρμανιόλα της Πατρών – Πύργου, όπου πρόσφατα δύο συνάδελφοί τους έχασαν τη ζωή τους, σήκωσαν εκπαιδευτικοί της και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 22ης Ιανουαρίου 2020, που έγινε στην Πάτρα.

Ακολούθησε  συνέντευξη από τα Δ.Σ. των 5 ΕΛΜΕ (διδασκαλικοί σύλλογοι Αχαΐας, η Α΄ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας, ή Α΄ & Β΄ΕΛΜΕ Αχαΐας και Ηλείας καθώς και οι σύλλογοι δασκάλων & Νηπιαγωγών Αχαΐας) και στην συνέχεια εκτός ημερήσιας διάταξης ενημερώθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο όπου τέθηκαν τα φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με κορυφαίο το επίδικο θέμα της ασφάλειας των εκατοντάδων συναδέλφων που μετακινούνται σε πολλά σχολεία και σε μεγάλες αποστάσεις.

Όπως αναφέρουν οι Εκπαιδευτικοί της «Αντίστασης πολιτών Δυτικής Ελλάδας», με επικεφαλής τον Βασίλη Χατζηλάμπρου:

«Επισημάνθηκε ότι αυτό το πρόβλημα καθώς και όλα τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου, όπως τα κενά στα σχολεία λόγω των μη διορισμών επί μια δεκαετία, την μη πραγματοποίηση μεταθέσεων, η λειτουργία των σχολείων με χιλιάδες αναπληρωτές που αντικαθιστούν πάγιες θέσεις σε οργανικά κενά, η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, αλλά και οι δρόμοι «καρμανιόλες», έχουν κοινή ρίζα, τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων. Αναφέρθηκε επίσης από τους εκπροσώπους  που τοποθετήθηκαν ότι αυτού του είδους τα ατυχήματα είναι εργατικά ατυχήματα διότι συντελούνται εν ώρα καθήκοντος και συμβαίνουν κατά την διάρκεια της προσέλευσης και αποχώρησης στον τόπο εργασίας και κακώς δεν το γνωρίζει η πολιτεία που αντιμετωπίζει τον εκπαιδευτικό ως μηχανή με συγκεκριμένη ωριαίο διδακτική υποχρέωση και μάλιστα όπου δη.

Ακολούθησε συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετούνται  για τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας .

Οι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν κείμενο αιτημάτων – διεκδικήσεων που αποτέλεσε σχέδιο απόφασης με τον Περιφερειάρχη να δεσμεύετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του  να δώσει λύσεις. Τα αιτήματα που αφορούν κεντρικές κυβερνητικές διεκδικήσεις όπως (διορισμοί, μεταθέσεις ) κ.ά, είναι υπόθεση της Κυβέρνησης και της υπουργού παιδείας για τα οποία είχαμε την δέσμευση του περιφερειάρχη ότι σύντομα θα διαβιβαστούν ως αιτήματα όλης της κοινωνίας της  Δυτικής Ελλάδας.

Ως εργαζόμενοι διεκδικούμε πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ασφάλεια κατά την μετακίνησή μας προς το χώρο εργασίας μας.

Διεκδικούμε την στελέχωση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό με διορισμούς και μεταθέσεις σε νομούς, που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν ανάγκες και κενά στα σχολεία κάθε χρόνο.

Θεωρούμε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί ο νόμος που ορίζει πως ο τόπος εργασίας των εκπαιδευτικών οφείλει να γίνεται και τόπος κατοικίας.

Διεκδικούμε το δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησής μας με υπηρεσιακά μέσα μετακίνησης ή με δημόσια υπεραστικά μέσα σε περιοχές απομακρυσμένες.        

Διεκδικούμε την χορήγηση επιδόματος δυσπρόσιτων περιοχών και μετακίνησης

Διεκδικούμε την οικονομική διευκόλυνση εργαζομένων για την μετακίνησή τους

Διεκδικούμε από την υπηρεσία να χρησιμοποιεί τις νομοθετικές ρυθμίσεις σύμφωνα με τις ουσιαστικές και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και να μην ωθεί τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο και ανασφάλεια.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις