Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κάθε Κυριακή απόγευμα στην Πάτρα ...σπάνε πιάτα! Αναβιώνει η διασκέδαση των 80s

Κάθε Κυριακή απόγευμα στην Πάτρα ...σπάν...

Ένα ταξίδι στον χρόνο

Είναι κάτι κυριακάτικα απογεύματα που μας γυρίζουν πίσω στον χρόνο. Σε μια κυριολεκτικά άλλη Ελλάδα που διασκέδαζε με την ψυχή της χωρίς να σκέφτεται εάν υπάρχει αύριο.

Μια Ελλάδα που ξέδινε, ξεσπούσε, χόρευε, τραγουδούσε, πέταγε λουλούδια κι έσπαγε πιάτα. Η Ελλάδα των «σκυλάδικων» ή «πολιτιστικών κέντρων» όπως τα χαρακτήριζε ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος. Η νυκτερινή διασκέδαση της Ρίτας Σακελλαρίου, του Στράτου Διονυσίου, του Αντύπα, του Πανταζή, της Πίτσας Παπαδοπούλου και της Άντζελας στα φόρτε τους.

Μπορεί αυτή η εποχή έχει περάσει ανεπιστρεπτί, αναβιώνει όμως στην Πάτρα κάθε Κυριακή απόγευμα. Ήταν μια ιδέα του σκηνοθέτη-ντεκορατέρ Βασίλη Σουλτανά που πλέον έχει αλλάξει τις Κυριακές αρκετών Πατρινών και όχι μόνο που επιλέγουν το ταξίδι στον χρόνο και τα… σπάνε (στην κυριολεξία όμως) στο Μετρόπολις.

Το κόνσεπτ μας επιστρέφει πραγματικά στην ξεχωριστή εποχή των 80s. Οι μουσικές είναι καθαρά και μόνο από εκείνη την δεκαετία και το σκηνικό όπως είναι στημένο πραγματικά μας κάνει ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Ένα κλασσικό μπουζουξίδικο του ’80, το οποίο και γαρύφαλλα έχει, και μακαρονάδες στο τέλος και πιάτα για σπάσιμο στην πορεία.

Το μόνο ίσως που διαφέρει επί της ουσίας είναι η ώρα καθώς οι υπεύθυνοι του μαγαζιού επέλεξαν όλα τούτα να διαδραματίζονται από νωρίς το απόγευμα μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα. Όπως μας εξηγεί ο εκ των υπευθύνων του καταστήματος, Δημήτρης Μούζος, η επιλογή της ώρας είναι συνειδητή καθώς είχαν διαπιστώσει ότι το απόγευμα της Κυριακής είχε ένα κενό και ο κόσμος αποζητούσε μια διασκέδαση-εκτόνωση, νωρίς ώστε να επιστρέφει στο σπίτι του μια λογική ώρα και να ετοιμάζεται για την έναρξη της εργάσιμης εβδομάδας.

 

«Δεν είναι τυχαίο που το εγχείρημα πέτυχε. Ο κόσμος που έρχεται είναι πολύς. Αρκετοί είναι σε ηλικίες που το έχουν ζήσει, πάνω από 50 ετών έως και 60-70. Τους άρεσε, τους λείπει και θέλουν να το αναβιώσουν. Οι υπόλοιποι, οι νεώτεροι έχουν ακούσει πολλά και διάφορα για εκείνες τις «θρυλικές» εποχές, γνωρίζουν πολλά από τα τραγούδια κι έρχονται για την εμπειρία», σημειώνει ο κ. Μούζος.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι δυσκολίες στο να ξαναστήσεις ένα σκηνικό που σήμερα αποτελεί παρελθόν. Για παράδειγμα η εξεύρεση των πιάτων που προορίζονται για σπάσιμο δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα. Πλέον οι εταιρείες που τα παράγουν είναι ελάχιστες, έτσι οι υπεύθυνοι του καταστήματος υποχρεώνονται να τα φέρνουν από τη Βόρεια Ελλάδα. Δεν μπορούσαν όμως να λείπουν από μια τέτοια «αναβίωση» και φαίνεται ότι οι θαμώνες το διασκεδάζουν και με το παραπάνω.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Βασίλης Σουλτανάς, μαέστρος είναι ο Στέλιος Αμπαζής, στο μπουζούκι ο Χρήστος Βασιλόπουλος και στα μικρόφωνα η Λίζα Ανδρέου, η Ναταλία Τζελεπάκη, ο Χρήστος Δαναός και ο Στέφανος Μικρόνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight