Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Αγυιάς - Τερψιθέας επισκέφθηκε τα "Ραγκουτσάρια" στην Καστοριά

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Αγυιάς - Τερψιθέ...

Επίσης παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Βυζαντινή ιερά Μονή Παναγία Μαυριώτισσα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας «εισχώρησε» στο 2020 με άρωμα Βαλκανίων! Στις 6 και 7 Ιανουαρίου 2020 επισκέφθηκε την όμορφη Καστοριά και συμμετείχε στα παραδοσιακά «Ραγκουτσάρια». Κατά τη διάρκεια του διημέρου αυτού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι εκδρομείς από την Πάτρα παρακολούθησαν την τελετή αγιασμού των υδάτων στην Βυζαντινή Μονή «Παναγία Μαυριώτισσα» και έπειτα, επισκέφθηκαν το Ενδυματολογικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκαν σε κειμήλια της ντόπιας Καστοριανής παράδοσης.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς-Τερψιθέας Γιώργος Μαγιάκης, ακολουθήσαμε στο δρόμο τα μασκαρεμένα καρναβαλικά «μπουλούκια» συνοδευόμενα από μπάντες με χάλκινα πνευστά και τύμπανα, τα οποία περιδιάβαιναν τα γραφικά σοκάκια της παλαιάς πόλης. Επισκεφθήκαμε τον Λιμναίο Οικισμό, έναν τόπο ο οποίος κατοικήθηκε στη Νεολιθική Εποχή (7.500 χρόνια πριν) και οι εγκαταστάσεις του αποτελούν πιστή αναπαράσταση της τότε ιστορικής περιόδου. Τέλος, ξεναγηθήκαμε στο Λαογραφικό Μουσείο, ένα μεγάλο καστοριανό αρχοντικό με σπουδαία αρχιτεκτονική και με αντικείμενα που στην πλειοψηφία προέρχονταν από την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας στην περιοχή.

Η επαφή μας με το λαϊκό πολιτισμό της Καστοριάς μας έδωσε ιδέες, εμπλούτισε τις γνώσεις μας και ανέδειξε για άλλη μια φορά την αξία του ανθρώπου στην εξέλιξη της ιστορίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight