Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σημαντική δωρεά των Γιάννη Πατίλη και Ηρώς Νικοπούλου στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Σημαντική δωρεά των Γιάννη Πατίλη και Ηρ...

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου έκανε την δωρεά αποδεκτή

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, έκανε αποδεκτή τη δωρεά των Γιάννη Πατίλη και Ηρώς Νικοπούλου προς το Πανεπιστήμιο, στην οποία συμπεριλαμβάνονται το προσωπικό αρχείο της Ηρώς Νικοπούλου, του Γιάννη Πατίλη, το αρχείο του λογοτεχνικού περιοδικού Πλανόδιον καθώς και το συνδεδεμένο με αυτά προσωπικό αρχείο του ποιητή και θεατρικού κριτικού Νάσου Νικόπουλου και του αδελφού του, μέλους της Εθνικής Αντίστασης και ημερολογιογράφου των εθνικών πολεμικών περιπετειών Παναγιώτη Νικόπουλου.

Ακόμα στη δωρεά που έγινε προς την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Πάτρας περιλαμβάνονται η συλλογή λογοτεχνικών περιοδικών του Γιάννη Πατίλη με εκατοντάδες πλήρεις τίτλους περιοδικών του 20ου αιώνα, πάνω από 10.000 τόμοι από την προσωπική βιβλιοθήκη των δωρητών, φιλολογικού πρωτίστως ενδιαφέροντος και έξι εικαστικά έργα από την Ηρώ Νικοπούλου.

Η Εφορεία της ΒΚΠ θεωρεί ότι η δωρεά συνιστά πολύτιμο υλικό για όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους ανθρώπους της τέχνης. Η δωρεά προς το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι εξαιρετικά τιμητική και οι δυνατότητες που χάρη σ’ αυτήν διανοίγονται στο ερευνητικό/επιστημονικό δυναμικό του πολύ σημαντικές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις