Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η παράσταση "Άνθρωποι και Ποντίκια" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έκανε ήδη 5 sold out

Η παράσταση "Άνθρωποι και Ποντίκια&...

Στις 15/1/2020 το ΔΗΠΕΘΕ θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Αρκετά καλά όπως μάθαμε, πηγαίνει η κεντρική θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Άνθρωποι και Ποντίκια» σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Η παράσταση που ξεκίνησε την πορεία της από το βράδυ των Χριστουγέννων έχει προσελκύσει το θεατρόφιλο κοινό και ήδη έκανε και πέντε sold out τις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Κατά μέσο όρο κάθε παράσταση συγκεντρώνει 140 με 150 θεατές ενώ και τα σχόλια από το σημαντικό αυτό έργο της Αμερικανικής δραματουργίας (πρόκειται για έργο του Τζον Στάινμπεκ γραμμένο το 1937) είναι γενικά θετικά. Το έργο παίζεται απόψε Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στις 21:00 και το σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου στις 19:00 και 21:30. Ακολούθως για όσους θεατρόφιλους θέλουν να το δουν θα παίζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00, έως τις 16 Φεβρουαρίου 2020.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ, ομαδικό 8 και ανέργων, ΑΜΕΑ 5 ευρώ.

Στην παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιάννης Θανασούλιας, Γεωργία Αντωνοπούλου, Πάνος Τρουμπουνέλης, Δημήτρης Βαμβακάς. Το «Άνθρωποι και ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ, συγγραφέα και του άλλου σπουδαίου έργου «Τα σταφύλια της οργής», είναι μια σκληρή μα και βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων. Από το 1937 που εκδόθηκε, έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο θέατρο, έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και θεωρείται από τα αναμφισβήτητα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα.

Παρουσιάζεται σε Νέα γραφή για το θέατρο, του Σταύρου Τσακίρη, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Στο μεταξύ το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας θα πραγματοποιήσει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το νέο έτος 2020, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 στη 13:00 στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρρυ- Όθωνος Αμαλίας 6.

Όσο για την φετινή του παιδική θεατρική παραγωγή, το «Ένα Παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου που είναι συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, έκανε πρεμιέρα στον «Απόλλωνα» στις 7/1 στις 19.00, την Κυριακή 12/1 στις 11 το πρωί θα παιχθεί για όλη την οικογένεια με εισιτήριο 5 ευρώ και με πολλά εισιτήρια να έχουν ήδη αγοραστεί για να προσφερθούν από το Εργατικό Κέντρο ενώ τις καθημερινές το πρωί, 9.30 και 11.30 παίζεται για τους μαθητές των σχολείων.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture