Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας: Ο Τεμπονέρας ζει και αναπνέει στους σύγχρονους αγώνες

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας: Ο Τεμπονέρας ζει και αν...

Καλεί στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται το απόγευμα της Πέμπτης

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας καλεί στη συγκέντρωση-διαδήλωση τιμής στον Νίκο Τεμπονέρα που πραγματοποιούν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι τηνΠέμπτη 9 Γενάρη στις 6.00 μ.μ, στο σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα» (Πλατεία Βουδ).

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

"29 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή και Νίκου Τεμπονέρα, στις 8 Γενάρη 1991, και το μάθημα αγώνα και ζωής που μας παρέδωσε είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Σήμερα που κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο εντείνουν την επίθεση και χτυπούν τα εργατικά και λαικά συμφέροντα και ελευθερίες, η αγωνιστική στάση του Ν. Τεμπονέρα είναι οδηγός. Η μαχητική στάση αλληλεγγύης που έδειξε υπερασπιζόμενος τους μαθητές και τις καταλήψεις τους, τον αγώνα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου-Μητσοτάκη, ήταν αγώνας για  το μέλλον του κόσμου της δουλειάς και της κοινωνίας.

Η ηθική και πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του θα βαραίνει πάντα τη ΝΔ και τη Δεξιά ,το σύστημα που υπηρετούσαν τότε και οργάνωσε με τον κρατικό και κομματικό μηχανισμό του την εκστρατεία βίαιης ανακατάληψης των σχολείων. Η οργάνωση της δολοφονίας ήταν έργο των στελεχών της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ, με άμεσο αυτουργό τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας Γιάννη Καλαμπόκα. Ο τότε υπουργός Παιδείας Κοντογιαννόπουλος, από τους επιτελείς του Μητσοτάκη και τους υπεύθυνους για το όργιο βίας ενάντια στην ξεσηκωμένη νεολαία, έγινε βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ. Ο ακροδεξιός δικηγόρος υπεράσπισης του δολοφόνου Καλαμπόκα, Αρβανίτης, ήταν βουλευτής της φασιστικής "Χρυσής Αυγής". 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των αντιλαϊκών πολιτικών Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ των 11 τελευταίων ετών και ως συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει να περάσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα σε βάρος της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, όπως είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων (απεργία, φακέλωμα κλπ), η συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και υποβάθμισης υγείας, παιδείας, κοινωνικών παροχών μέσα και από τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2020, η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης σε σχολεία και ΑΕΙ, αλλά και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Εντείνεται η κρατική καταστολή με εξευτελιστικές επιθέσεις, ξεγύμνωμα συλληφθέντων, βασανιστήρια, τραυματισμούς, ενώ με το δόγμα «νόμος και τάξη», θα επιχειρήσει να περιορίσει έως και να καταργήσει τις διαδηλώσεις. Καταστέλλει τις νεολαιίστικες και λαϊκές αντιστάσεις που αναπτύσσονται, καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και επιτίθεται βίαια στους αγωνιζόμενους φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, εκκενώνει καταλήψεις στέγης προσφύγων και λοιπές, απομακρύνει τους μαθητές-πρόσφυγες από τα σχολεία τους, μεταφέροντας τους σε κέντρα κράτησης και επιτείνοντας τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές με νέο νόμο.

 

Με αγώνες τιμάμε τον Νίκο Τεμπονέρα

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή η συστράτευση όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας για την ανατροπή των αντιδραστικών πολιτικών που διαλύουν ό,τι απέμεινε όρθιο απ’ τις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας, είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Στη σημερινή δύσκολη συνθήκη για την κοινωνία και τους εργαζομένους η μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα παραμένει ζωντανή. Ο Νίκος Τεμπονέρας είναι το σύμβολο του συλλογικού ανθρώπου που υπερασπίζεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις το δικαίωμα του αγώνα για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας και την επικράτηση του δίκιου. Είναι ο εργαζόμενος που υπερασπίστηκε τον συλλογικό αγώνα μέσω του σωματείου του, που δε φοβήθηκε και δεν έσκυψε το κεφάλι, δε λογοδότησε στη διοίκηση, την εξουσία, τους νοικοκυραίους της εποχής και τους φασίστες, δίνοντας την ίδια τη ζωή του."

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις