Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεστολίσατε και θέλετε να ανακυκλώσετε το έλατο στην Πάτρα; Ιδού τι πρέπει να κάνετε

Ξεστολίσατε και θέλετε να ανακυκλώσετε τ...

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, εφόσον είναι φυσικό εννοείται, απαιτεί ειδική διαδικασία

Οι γιορτές τελείωσαν και τα έλατα που το προηγούμενο διάστημα στόλιζαν τα σπίτια μας ήρθε η ώρα να αποσυρθούν. Πολλοι είναι αυτοί που επιλέγουν φυσικό έλατο και όχι πλαστικό για να στολίσουν τις γιορτές. Όταν όμως αυτές τελειώνουν, το δένδρο που καταλήγει;

Όσοι έχουν οικολογική συνείδηση  και δεν  θέλουν να το πετάξουν σωρηδόν στον κάδο απορριμμάτων έχουν τη διάθεση να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο τμήμα του δήμου για να δώσουν το έλατό τους για ανακύκλωση. Μπορεί όμως να γίνει αυτό;

Δυστυχώς όχι. Κι αυτό γιατί το σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα, όχι μόνο στην Πάτρα, δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στη λογική της ανακύκλωσης των κλαδεμάτων. Είτε αυτά προέρχονται από τα χιλιάδες στολισμένα έλατα, είτε αποτελούν προϊόν από κάθε μορφής κλάδεμα στη διάρκεια της χρονιάς.

Γι αυτό είναι συνήθης η εικόνα των κλαδιών, ιδίως το φθινόπωρο, που ξεχειλίζουν μέσα κι έξω στους  πράσινους κάδους.

Στην Ξερόλακκα της Πάτρας υπάρχει μηχάνημα θρυμματισμού των κλαδεμάτων ενώ και η συλλογή τους γίνεται με φορτηγά σε ειδική περιοχή του ΧΥΤΑ.

Ο δήμος αναλαμβάνει την περισυλλογή και το θρυμματισμό υπό την προϋπόθεση ότι θα τοποθετήσετε το δένδρο σε ειδική σακούλα για να μην διαλυθεί εκτός του κάδου.

Για τις μεγαλύτερες ποσότητες κλαδεμάτων πρέπει υποχρεωτικά να μεταφέρονται με ίδια  μέσα από τους πολίτες στην Ξερόλακκα.

Με την κατασκευή ειδικής μονάδας επεξεργασίας βιο-αποδομήσιμων απορριμμάτων, υπολειμμάτων τροφών και κλαδεμάτων για την παραγωγή του κομπόστ εκτιμάται ότι ένα 70% των κλαδεμάτων που σήμερα καταλήγει στους κάδους θα ανακυκλώνεται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις