Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξανά η "Περσόνα" του Μπέργκμαν στις Ελληνικές αίθουσες, από 9 Ιανουαρίου 2020

Ξανά η "Περσόνα" του Μπέργκμαν...

Στο πλαίσιο ρετροσπεκτίβας της εταιρείας Weird Wave

Με την προβολή του αριστουργηματικού φιλμ του Σουηδού σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, «Περσόνα – Persona» από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή της Weird Wave, συνεχίζεται η μεγάλη ρετροσπεκτίβα στο έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Ο μεγάλος Σουηδός σκηνοθέτης υπογράφει στην «Persona», παραγωγής του 1966, μια σε βάθος σπουδή της γυναικείας φύσης και του υπαρξιακού αδιεξόδου.

Σύνοψη

Η Ελβίρα, διάσημη ηθοποιός, καταρρέει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης και κλείνεται στη σιωπή της. Αποσύρεται σε ένα παραθαλάσσιο ησυχαστήριο με μόνη συντροφιά μια νοσοκόμα, την Άλμα. Τις επόμενες εβδομάδες, η Άλμα προσπαθεί να προσεγγίσει την ασθενή της με σκοπό να την θεραπεύσει από την ψυχική και σωματική βύθιση της. Σύντομα μεταξύ των δυο γυναικών αναπτύσσεται μια βαθιά, υπαρξιακή επικοινωνία.

«O Μπέργκμαν στο αποκορύφωμα της καριέρας του. Με έντονα κοντινά που προκαλούν αμηχανία, γωνίες λήψης που αποπροσανατολίζουν, με ονειρικές εικόνες και σκηνές φαντασίας, ο Μπέργκμαν πραγματεύεται το δομικό αντικείμενο του έργου του στο σύνολο του: τον εσωτερικό εαυτό μας, αλλά πάνω απ’ όλα τα προσωπικό του ταραχώδες όραμα». - THE NEW YORKER

Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Πρωταγωνιστούν οι: Μπίμπι Άντερσον, Λιβ Ούλμαν

Χώρα: Σουηδία, 1966

Διάρκεια: 84 λεπτά.

Είδος: Κοινωνικό

Διανομή. Weird Wave.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture