Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετακομίζει η ΔΕΥΑΠ στο κτίριο της Αχαϊκής στον Γλαύκο

Μετακομίζει η ΔΕΥΑΠ στο κτίριο της Αχαϊκ...

Η Δημοτική Επιχείρηση απέκτησε το ακίνητο έναντι στου ποσού των 1.700.100 ευρώ

Το κτίριο της Αχαϊκής Τράπεζας στον Γλαύκο, απέκτησε σε ηλεκτρονική δημοπρασία η ΔΕΥΑΠ ώστε να μεταφέρει εκεί την έδρα της. Το ακίνητο έχει περιέλθει στην εκκαθαρίστρια εταιρεία της τράπεζας και η ΔΕΥΑΠ αγόρασε το ακίνητο έναντι του ποσού των 1.700.100 ευρώ, δηλαδή με 100 ευρώ παραπάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς της δημοπρασίας.

Πλέον απομένουν οι τυπικές διαδικασίες ώστε να κατοχυρωθεί και επισήμως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης ως ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Τα χρήματα για την απόκτηση του ακινήτου, προέρχονται από τα αποθεματικά της ΔΕΥΑΠ.

Πρόκειται για αυτοτελές κτίριο γραφείων και καταστημάτων δύο ορόφων, επιφάνειας 5.046,57 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 3.016,53 τ.μ. (προορίζεται για πάρκινγκ) και 42 υπόγειες θέσεις στάθμευσης.Το κτίριο γραφείων αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 2.076,22 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 1.737,90 τ.μ. (με πατάρι) και Α' όροφο επιφάνειας 1.232,45 τ.μ. Το ακίνητο στέγαζε έως το 2018 την έδρα της Αχαϊκής Συνεταιριστικής.

Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, χαρακτήρισε επιβεβλημένη τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ σε νέο κτίριο, καθώς αυτό που σήμερα στεγάζεται (επί της Ακτής Δυμαίων) είναι παλιό και οι υπηρεσίες βρίσκονται διασκορπισμένες. Εξάλλου, πρόσθεσε, ότι σήμερα η ΔΕΥΑΠ πληρώνει 18.500 ευρώ το μήνα στο Δήμο Πατρέων, που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, για ενοίκιο, χρήματα που θα εξοικονομηθούν με την μετεγκατάσταση. Παράλληλα, ο κ. Παπανικήτας, σημειώσει ότι στις νέες εγκαταστάσεις οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σε καλύτερες συνθήκες και πως με τη συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ένα χώρο θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, όπου λήφθηκε η απόφαση συμμετοχής στη δημοπρασία για την απόκτηση του ακινήτου καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Στανίτσας από την παράταξη Ψωμά.

Η κύρια ένταση της αντιπολίτευσης είναι πως το ακίνητο βρίσκεται μακριά και δεν θα εξυπηρετεί τους πολίτες που προσέρχονται σήμερα στην Ακτή Δυμαίων για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στη δημοτική επιχείρηση.

Ο αντίλογος της πλειοψηφίας ήταν πως δεν πρέπει να «σκορπίσουν» οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΠ. Και για αυτό αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ταμείο εξυπηρέτησης των πολιτών στα πρώην Αρσάκεια, όταν θα παραδοθούν σε χρήση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις