Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Έρχονται στο Λιθογραφείον οι παραστάσεις "Αμερικάνος" και "Άρης Βελουχιώτης"

Έρχονται στο Λιθογραφείον οι παραστάσεις...

Μέσα στον Ιανουάριο του 2020 - Επίσης έρχονται οι παραστάσεις 'Γράμματα στη Νόρα" και "Υπόθεση Minetti"

Η ομάδα του θεάτρου Λιθογραφείον της Πάτρας στην Μαιζώνος και Τρ. Ναυάρχων εύχεται χρόνια πολλά και μια καλή, ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά!

Στην εκπνοή του 2019, το Λιθογραφείον νας ενημερώνει πως τον Ιανουάριο 2020 θα φιλοξενήσει τουλάχιστον 4 αξιόλογες παραστάσεις.

Το τριήμερο (την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12/1/2020) θα παρουσιαστεί η παράσταση “Ο Αμερικάνος” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία του Θανάση Σαράντου με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί. «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και ξενιτιάς και την συγκεκριμένη παράσταση που συνεχίζεται για 10η συνεχή χρονιά, την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 50.000 θεατές. Μάλιστα όπως είδαμε, στις 6, 13, 20 και 27 Ιανουαρίου 2020 θα παίζεται στο θέατρο Φούρνος στην Αθήνα.

Για τη συνέχεια το Λιθογραφείον θα παρουσιάσει την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19/1/2020 την παράσταση “Γράμματα στη Νόρα” του Τζέημς Τζόυς σε σκηνοθεσία Πηνελόπης Φλουρή και το διήμερο, Δευτέρα 20 και Τρίτη 21/1 την “Υπόθεση Μινέττι” του Τόμας Μπέρνχαρτ σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Εύρη Σωφρονιάδου. Η παράσταση αυτή σε διασκευή κειμένου και ερμηνεία: Γιάννη Κουρκουμέλη παρουσιάστηκε έως 29/12 στο Booze Cooperativa, στην οδό Κολοκοτρώνη 57, στην Αθήνα.

Τέλος για την Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28/1/2020 θα παιχθεί στο Λιθογραφείον η παράσταση “Άρης (Βελουχιώτης)” της Σοφίας Αδαμίδου σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκης. Στην ιστορία και τους αγώνες του ηγέτη της Ελληνικής αντίστασης Άρη Βελουχιώτη στηρίζεται το έργο αυτό της Σοφίας Αδαμίδου, με τίτλο «Άρης» που παίζεται για 3ο χρόνο (στον τεχνοχώρο Cartel). Ο Τάσος Σωτηράκης κρατά τον ρόλο της εμβληματικής προσωπικότητας του Άρη Βελουχιώτη, του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του αγωνιστή που έφυγε από τη ζωή στις 16 Ιουνίου του 1945 με το κεφάλι ψηλά, όπως έζησε.

Η παράσταση αυτή είχε έρθει και χειροκροτηθεί και στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους. Σκηνικά – κοστούμια: Ομάδα Cartel.

Μουσική: Villagers of Ioannina City.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture