Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ψευτοπαπάς" εμφανίστηκε στον Λόγγο - Ανακοίνωση από την Μητρόπολη

"Ψευτοπαπάς" εμφανίστηκε στον ...

Ζητά από κληρικούς και κόσμο να μην δεχθούν την συμμετοχή του σε οποιαδήποτε εκκλησιαστική ακολουθία

Ποικίλες εντυπώσεις προξένησε η είδηση ότι στην ευρύτερη περιοχή του Λόγγου Αιγιαλείας εμφανίστηκε τις μέρες των Χριστουγέννων ρασοφόρος με το όνομα Διονύσιος που ισχυρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες πως είναι Επίσκοπος από την Κύπρο και πως έχει χειροτονηθεί στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Η πληροφορία μας ήρθε μέσω σχετικής ανακοινώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας & Καλαβρύτων που εφιστά την προσοχή σε κληρικούς & λαικούς να προσέχουν.

Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως έχει ως εξής:  

«Πληροφορούμε το θεοφιλές πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας ότι τις τελευταίες μέρες στην Ιερά Μητρόπολή μας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λόγγου Αιγιαλείας, εμφανίστηκε ρασοφόρος, φέρων το όνομα Διονύσιος, ισχυριζόμενος ότι είναι επίσκοπος με έδρα την Λάρνακα της Κύπρου και ότι φέρει την χειροτονία εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή στους κληρικούς και τους πιστούς μας να μην δεχθούν την συμμετοχή του σε οποιαδήποτε εκκλησιαστική ακολουθία και την τέλεση οποιασδήποτε ιεροπραξίας από τον ανωτέρω, καθ’ ότι ο αναφερόμενος δεν είναι αναγνωρισμένος και κανονικός λειτουργός της Ορθοδόξου Εκκλησίας και επομένως τα υπ’ αυτού τελούμενα είναι άκυρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις