Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτοί που μας αποχαιρέτισαν το 2019 και ήσαν πολλοί & σημαντικοί

Αυτοί που μας αποχαιρέτισαν το 2019 και ...

Αντίο στους Μαχαιρίτσα, Σπανό, Κοκοσαλάκη, Πίτερ Φόντα, Ντόρις Ντέι, Άνθη Τομαρά, Νίκο Μηλιώνη, κ.α.

Κάθε χρονιά που τελειώνει μας θυμίζει στο φινάλε της και όσους πήρε μαζί της για πάντα, στην αιωνιότητα. Το «In memoriam» του 2019 περιλαμβάνει δυστυχώς πολλά αγαπητά πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή. Ανάμεσα τους ο τραγουδοποιός & ερμηνευτής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δημιουργός πολλών μοναδικών τραγουδιών όπως το «Διδυμότειχο μπλουζ» που έφυγε αναπάντεχα λίγο πριν συμπληρώσει τα 63 του χρόνια, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2019.

Στα πρόσωπα που μας αποχαιρέτισαν το 2019 και ο ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης (στις 30 Μαΐου σε ηλικία μόλις 56 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο) αλλά και ο συνθέτης Γιάννης Σπανός, ένας δημιουργός που συνδέθηκε με το «νέο κύμα», ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 85 του στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Την 1η Μαρτίου 2019 στα 80 του «έφυγε» ένας αλλοτινός γόης του ελληνικού σινεμά και θεάτρου, ο Φαίδων Γεωργίτσης, γνωστός από ταινίες όπως «Οι Θαλασσιές οι χάντρες», «Γοργόνες και μάγκες», «Νύχτα Γάμου» ενώ στις 29 Απριλίου πέθανε στα 67 του χρόνια ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος, από τις γνωστότερες φιγούρες του νέου Ελληνικού κινηματογράφου. Θλίψη και για τον Τάσο Πεζιρκιανίδη που είχε παίξει και στο επιτυχημένο τηλεοπτικό σήριαλ της δεκαετίας του ’90, “Εμείς κι Εμείς”, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 4 Ιουλίου του 2019 επίσης στα 67 του χρόνια.

Απέραντη θλίψη προξένησε και ο χαμός του ηθοποιού Τάκη Σπυριδάκη με την αντισυμβατική πάντα παρουσία και χιούμορ, ο οποίος έσβησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 στα 61 του. Στα 47 της μόλις χρόνια έσβησε στις 14 Οκτωβρίου 2019 μετά από μάχη με τον καρκίνο, η Ελληνίδα σχεδιάστρια ρούχων υψηλής ραπτικής με έδρα το Λονδίνο Σοφία Κοκοσαλάκη ενώ απώλειες υπήρχαν και από τον δημοσιογραφικό χώρο όπως του Κώστα Σγόντζου στα 62 του χρόνια στις 14 Απριλίου, του Θέμου Αναστασιάδη στις 22 Ιανουαρίου στα 61 του και του Αντώνη Πυλιαρού με καταγωγή από τη Χίο στα 75 του χρόνια, που πέθανε στο νοσοκομείο Σωτηρία των Αθηνών μετά από  μάχη με τον καρκίνο, στις 26 Δεκεμβρίου 2019. Υπήρξε η φωνή των στρατιωτικών παρελάσεων και άλλων μεταδόσεων όπως αθλητικών για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης.

Σε τοπικό επίπεδο, έφυγαν από τη ζωή αγαπητοί συμπολίτες, ανάμεσα τους τη προπαραμονή των Χριστουγέννων ο συνταξιούχος τραπεζικός Νίκος Ζακυνθινός στα 86 του χρόνια, από τα πιο γνωστά και ευγενικά πρόσωπα της πόλης των Πατρών, ο οποίος είχε χάσει τόσο τη σύζυγο του Όλγα όσο και το γιο του Ζώη, γεγονός που τον είχε συγκλονίσει. Εν ζωή είναι η κόρη του Μαρία.

Στους εκλιπόντες του 2019 και η αγαπητή σινεφίλ και εικαστικός Άνθη Τομαρά με σημαντική πορεία και στην εκπαίδευση που «έφυγε» στα 68 της τον περασμένο Οκτώβριο, ο συγκοινωνιολόγος και πολιτικός μηχανικός Νίκος Μηλιώνης που έσβησε ενώ ήταν στο Μπακού στις 17 Οκτωβρίου 2019 στα 67 του, οι καρναβαλιστές Λουκία Σιμονοβίκη (στις 8/12 στα 72 της) και Κώστας Μαυροειδής στα 58 του χρόνια (στις 9/12), ο ιατρός ουρολόγος Πέτρος Περιμένης, καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών στα 67 του στις 30/11 και η πρεσβυτέρα Σοφία Σκιαδαρέση, το γένος Τσαούσογλου, στα 76 της χρόνια στις 15/10, η οποία ήταν σύζυγος του προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου Πατρών και υπευθύνου Τύπου της Μητροπόλεως Πατρών, Πρωτοπρεσβύτερου π. Νικολάου Σκιαδαρέση.

Ακόμα στις 12 Δεκεμβρίου 2019 έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης ποιητής και πεζογράφος Δημήτρης Κάββουρας στα 87 του χρόνια.

Σε διεθνές επίπεδο το 2019 πήρε μαζί του, μεταξύ άλλων την τιμημένη με Νόμπελ Αμερικανίδα συγγραφέα Τόνι Μόρισον (στα 88 της χρόνια), την ηθοποιό σύμβολο του Αμερικανικού σινεμά των δεκαετιών ’50 και ’60 Ντόρις Ντέι στις 13 Μαΐου 2019, στα 97 της χρόνια αλλά και τους ηθοποιούς Luke Perry στις 4 Μαρτίου στα 53 του χρόνια (η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο φιλμ του Ταραντίνο «Κάποτε…στο Χόλυγουντ»), Πίτερ Φόντα, αδελφό της Τζέιν και γιο του Χένρι Φόντα που ταξίδεψε για πάντα μακριά, στις 16 Αυγούστου 2019 στα 79 του χρόνια αφήνοντας παντοτινή παρακαταθήκη την εμβληματική φιγούρα του από το φιλμ «Easy Rider – Ξέγνοιαστος Καβαλάρης» του 1969. Στις 15 Ιανουαρίου έφυγε η Carol Channing στα 98 της, η οποία υπήρξε διάσημη ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια ενώ στα 80 της έφυγε στις 30 Αυγούστου η Βάλερι Χάρπερ, ηθοποιός ιδιαίτερα γνωστή από τις σειρές Rhoda και The Mary Tyler Moore Show, η Γαλλίδα ηθοποιός – σύμβολο της Νουβέλ βαγκ, Άννα Καρίνα, στις 14/12 στα 79 της, ο Εγγλέζος ηθοποιός Άλμπερτ Φίνει στα 83 του στις 7/2/2019, ο Χολιγουντιανός μεγαλοπαραγωγός και «κακό παιδί» Ρόμπερτ Έβανς με φιλμ όπως ο «Νονός», το «Chinatown» και ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» του ’74 στα credits του (στα 89 του στις 26/10), ο ηθοποιός Ντάνι Αγιέλο του «Κάνε το σωστό» στα 86 του χρόνια, πριν από 2 εβδομάδες, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα θα θυμηθούμε ότι στις 23 Ιουλίου έσβησε ο Αρκάδας στην καταγωγή σκηνοθέτης Σταύρος Τσιώλης στα 82 του χρόνια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις