Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Η Παραμυθοχώρα στο Συνεβρό Αιγιάλειας φόρεσε τα γιορτινά της

Η Παραμυθοχώρα στο Συνεβρό Αιγιάλειας φό...

Το θεματικό πάρκο Area Synest

Τα γιορτινά του φόρεσε για μια ακόμη χρονιά το πανέμορφο Συνεβρό της Αιγιάλειας εκεί όπου βρίσκεται το θεματικό πάρκο Area Synest .Στην παραμυθοχώρα μικροί και μεγάλοι μπορούν να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα στη φύση, σε ένα εκπληκτικό τοπίο όπου βασιλεύουν οι φυλλωσιές του δάσους και οι ήχοι των πουλιών.

Ο χώρος του πάρκου φέτος τα χριστούγεννα στολίστηκε με σπουργίτια. Το παραμύθι «το χιονισμένο σπουργίτι» στάθηκε αφορμή για το φετινό θεματικό στολισμό του πάρκου με στόχο να περάσουν στα παιδιά το μήνυμα ότι τα πτηνα πρέπει να προστατευθούν.

Με την πρώτη ματιά το Area Synest κερδίζει και τον πιο δύσπιστο, κάνοντας τον και πάλι παιδί να επιθυμεί να τρέξει στο κατάφυτο θεματικό πάρκο, που βρίσκεται στο δάσος.Περνώντας την εντυπωσιακή είσοδο του Area Synest με τα τρεχούμενα νερά παίρνετε το πολυπόθητο εισιτήριο για το παραμύθι.

Κάνοντας μόλις τα πρώτα βήματα μπροστά από την τεράστια ξύλινη πύλη του πάρκου μπορείτε να δείτε αμφιθεατρικά ένα μικρό μέρος του Area Synest. Τα λόγια είναι περιττά μπροστά στην απεραντοσύνη της παρθένας φύσης αλλά και των καλλιτεχνικών παρεμβάσεων του ιδιοκτήτη και δημιουργού του πάρκου, κ. Μαρτίκ Μανικιάν. Ο κ. Μανικιάν αφιέρωσε χρόνια και καλλιτεχνικό –και όχι μόνο- κόπο για να φτιάξει ένα αριστούργημα μέσα στο δάσος. Ένας ανήσυχος καλλιτέχνης, που θα καταφέρει να σε πείσει να ταξιδέψεις μέχρι το Συνεβρό για να γνωρίσεις από κοντά το έργο του και τη φύση.

Η πεζοπορία στο θεματικό πάρκο ξεκινά ανακαλύπτοντας κτίσματα παλαιότερης αρχιτεκτονικής, που αναβιώνουν τη παραδοσιακή ζωή των Αρμενίων. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο Λαογραφικό Μουσείο του Area Synest και να δείτε από κοντά πως ήταν τα σπίτια με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα οικιακά σκεύη της εποχής.

 Στη συνέχεια επισκεφθείτε τον Παραδοσιακό Καφενέ, σημείο συγκέντρωσης της πολιτικοκοινωνικής και οικονομικής ζωής του χωριού.

Συνεχίζοντας τη βόλτα στο Area Synest, κατεβείτε από τις πετρόκτιστες σκάλες που θα σας οδηγήσουν στην Αρμένικη εκκλησία και την κεντρική πλατεία, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε στον Υπαίθριο Χώρο Σεμιναρίων δίπλα από το τζάκι.

 Στο κάτω διάζωμα μας περιμένουν μερικά ακόμα χωριά προς εξερεύνηση…. Δεν είναι άλλα από το διάσημο Κοτοχωριό με σπάνια είδη πουλερικών, τα οποία ζουν σε προσεγμένα και κομψά σπιτάκια, ενώ λίγο πιο κάτω το Κουνελοχωριό  θα κερδίσει τα βλέμματα με τα κουνέλια, τους λαγούς αλλά και τα παγώνια.

Στο Area Synest κανείς δε χάνεται, όσο απέραντο κι αν είναι το τοπίο, αφού υπάρχουν παντού πινακίδες και χάρτης του θεματικού πάρκου, που σε οδηγούν στο μέρος που θέλεις. Από τα χωριά των ζώων και το παραδοσιακό σπίτι μέχρι τους χώρους εστίασης και τις λίμνες.

Μετά από μια σύντομη στάση στην Εξέδρα για ανασύνταξη δυνάμεων και υπό τους ήχους του ποταμού Κριού, συνεχίστε τη βόλτα προς τις Ελαφονεράιδες μέσα σε ένα κατάφυτο δρόμο από πλατάνια, ο οποίος με τη σειρά του θα σας οδηγήσει στη λίμνη με τις πάπιες και τις χήνες.  Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκαν καταλύματα για τους επισκέπτες του πάρκου, που θέλουν να περάσουν το βράδυ εκεί, καθώς και κοντά στο ποτάμι.

Στο Area Synest, θα συναντήσετε το χώρο τοξοβολίας και γαϊδουροανάβασης, καθώς και διάφορα άλλα είδη ζώων, τα οποία ζουν ανέμελα στο πάρκο (σκαντζόχοιροι, περιστέρια, σκιουράκια κτλ). 

Εάν επισκεφτεί κανείς το Area Synest, το πρώτο πράγμα που θα δει και σίγουρα θα του μείνει αξέχαστο, είναι οι τεράστιες φωλιές, που είναι στημένες σε διάφορα δέντρα του πάρκου.

Οι μεγάλοι τις θαυμάζουν, ενώ οι μικροί μπορούν να μείνουν για λίγο εκεί και να χαρούν το παιχνίδι τους.

Ο χώρος χαλάρωσης και γεύσεων του πάρκου θα σας ταξιδέψει με τη διακόσμηση του – ειδικά με τη βιβλιοθήκη και την ροτόντα- ενώ θα πάρετε μια γεύση από την αρμένικη κουζίνα. Για το κυρίως γεύμα επισκεφθείτε το εστιατόριο του Area Synest με τη γυάλινη βιτρίνα.

Το Area Synest αποτελεί ιδανική επιλογή για παρέες και οικογένειες, που θέλουν να εξερευνήσουν το μεγαλείο της φύσης, να ταξιδέψουν σε άλλες εποχές και να ζήσουν το παραμύθι από κοντά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life