Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Ρώρος για Ολυμπιακή Φλόγα: Όχι χαμένες ευκαιρίες για την Πάτρα

Γιώργος Ρώρος για Ολυμπιακή Φλόγα: Όχι χ...

"Δεν θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από την Πάτρα"

Το γεγονός ότι η Ολυμπιακή Φλόγα δεν θα περάσει το 2020 από την Πάτρα επισημαίνει ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  Ώρα Πατρών Γιώργος Ρώρος  σε ανακοίνωσή του επισημαίνοντας την ανάγκη η Πάτρα να μη χάνει ευκαιρίες. Στο θέμα αναφέρθηκε χθες και το σπιράλ του Πέτρου Ψωμά, θέτοντας ερωτήματα για τη μη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας  από την Πάτρα

 

Η Ολυμπιακή φλόγα δεν θα περάσει τελικά, σύμφωνα με τους τελευταίους σχεδιασμούς, από την Πάτρα. Οι λόγοι του αποκλεισμού της Πάτρας παραμένουν ομιχλώδεις, ωστόσο  η δημοτική αρχή οφείλει να διερευνήσει και να αντιπαλέψει έναν σχεδιασμό που κρατάει σε απομόνωση την πόλη από διεθνείς διοργανώσεις που μπορούν να προσφέρουν πολυποίκιλα στην ανάπτυξή της. Η Πάτρα χρειάζεται αφορμές για εξωστρέφεια και δεν υπάρχει δικαιολογία όταν χάνονται ευκαιρίες για να περάσει μηνύματα πολιτισμού και πανανθρώπινων αξιών. 

Μια τέτοια ευκαιρία ήταν και η παρελθούσα, πλέον, Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών (χθες). Χωρίς  από την δημοτική αρχή και τον κοινωνικό τομέα να υπάρξει καμία εκδήλωση, αντίδραση ούτε καν μία ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να χάνει ευκαιρίες να αναδείξει το διεκδικητικό της πλαίσιο για τα επόμενα χρόνια. Με αυτή την έννοια επικροτούμε την επαναφορά από την Περιφέρεια και το ΤΕΕ του αιτήματος για διασύνδεση του σχεδιαζόμενου δικτύου φυσικού αερίου με αγωγό και καλούμε τον Δήμο να συνεισφέρει σε αυτή την κατεύθυνση.

Η δημοτική αρχή πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να απαγκιστρωθεί από λογικές απόλυτης αλήθειας και να αντιληφθεί ότι λαϊκό αίτημα δεν είναι μόνο η υπεράσπιση των κεκτημένων αλλά και η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής για τους δημότες με πολιτικές ανάπτυξης και εξωστρέφειας που προσφέρουν στη ζωή της πόλης. Ακόμα και στα «μικρά» ζητήματα ας διδαχτούμε από τις άλλες πόλεις. Δεν είναι υπερβολή να θέλουμε δημοτική μπάντα με εργαζόμενους αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και αμοιβής τη στιγμή που η Κέρκυρα μόνο διαθέτει 18 φιλαρμονικές μπάντες! Ας συζητηθεί επιτέλους το αίτημα των απολυμένων μουσικών και της αντιπολίτευσης που εκκρεμεί ήδη για περισσότερο από έναν χρόνο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις