Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ερωτήσεις σπιράλ σε Πελετίδη για τον αποκλεισμό της Πάτρας από τη λαμπαδηδρομία

Ερωτήσεις σπιράλ  σε Πελετίδη για τον απ...

«Tι γνωρίζει ο κύριος Πελετίδης και τι πράττει»

 

 "Η Ολυμπιακή Φλόγα δεν θα περάσει από την Πάτρα το 2020, στην πορεία της προς την Ολυμπιάδα του Τόκιο. Για πρώτη φορά στα χρονικά (από το 1936 που ξεκίνησε η παράδοση) η Πάτρα αποκλείστηκε από τη διαδρομή της λαμπαδηδρομίας! Το σπιράλ πληροφορήθηκε τη λυπηρή για την πόλη μας είδηση, ενημέρωσε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και έθεσε στον Δήμαρχο Πατρέων τρία συγκεκριμένα ερωτήματα, κατά την συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου 2019.  Τα ερωτήματα παραμένουν ακόμα επίκαιρα και δυστυχώς αναπάντητα", αναφέρει η ανακοίνωση του σπιράλ, η οποία συνεχίζει:

«Το γνωρίζετε κ. Δήμαρχε;», «Εικάζετε για ποιο λόγο συμβαίνει;», «Έχετε κάνει –ή προτίθεστε να κάνετε- κάτι, προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία εις βάρος της Πάτρας;». Αυτές τις ερωτήσεις έθεσε στον κ. Πελετίδη ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς. Ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή. Ούτε τότε, ούτε και μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και η δημοτική παράταξη επανέρχεται, θέτοντας δημόσια τις ίδιες ερωτήσεις.

Πριν καταλήξει στα ερωτήματα ο Πέτρος Ψωμάς διατύπωσε το εξής σκεπτικό: «Αναμφισβήτητη και με βαθιές ρίζες είναι η σχέση της Πάτρας με το Ολυμπιακό ιδεώδες. Η πόλη μας υπήρξε πρωταγωνίστρια στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, ενώ φιλοξένησε επιτυχημένα αγώνες, ως Ολυμπιακή πόλη, κατά τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004.

Συνδεδεμένα επίσης με τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι δύο σπουδαία ονόματα του ελληνικού πολιτισμού, με καταγωγή από την Πάτρα: Ο ποιητής Κωστής Παλαμάς, ο οποίος έγραψε τους στίχους του Ολυμπιακού Ύμνου και η χορογράφος Κούλα Πράτσικα, που συμμετείχε ως πρωθιέρεια στην πρώτη αφή της ολυμπιακής φλόγας, στην Ολυμπία, το 1936.

Πέραν της πολλαπλής σύνδεσης της Πάτρας με τον Ολυμπισμό όμως, η διέλευση και διανυκτέρευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Πάτρα αποτελούσε παράδοση, εδώ και δεκαετίες, με πολλαπλά για την πόλη οφέλη: ιστορικά, τουριστικά, οικονομικά, αθλητικά, κοινωνικά, επικοινωνιακά. Η αλλαγή της διαδρομής και ο αποκλεισμός της Πάτρας είναι ένα πλήγμα για ολόκληρη την Αχαΐα».

Το σπιράλ ζητά από τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει που αποδίδει αυτή τη δυσμενή και ύποπτη εξέλιξη και να δηλώσει στους πατρινούς τι προτίθεται να κάνει, προκειμένου να αποτρέψει την υλοποίηση της σχετικής απόφασης και τις συνακόλουθες επιπτώσεις για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις