Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτό είναι το πρόγραμμα έργων του Δήμου Ερυμάνθου για το 2020

Αυτό είναι το πρόγραμμα έργων του Δήμου ...

Το τεχνικό πρόγραμμα για τη νέα χρονιά

Αναπτυξιακό προσανατολισμό, παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και κοινωνικό πρόσημο έχει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερυμάνθου για το 2020, το οποίο εγκρίθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει ο Δήμος Ερυμάνθου σε ανακοίνωσή του, η οποία συνεχίζει:

"Το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2020 είναι αυξημένο κατά περίπου 6 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς συμπεριλαμβάνει αφενός συνεχιζόμενες δράσεις που αναμένεται να δημοπρατηθούν και να συμβασιοποιηθούν εντός του νέου έτους, καθώς και νέα έργα που έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση σε περιφερειακά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος των πάγιων πιστώσεων στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα αφορούν έργα και δράσεις που έχουν σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών (έργα οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, κ.α.), την ανάδειξη παραδοσιακών οικισμών και για την τουριστική τους αξιοποίηση (αναπλάσεις, κ.α.), καθώς και την προστασία ζωής και περιουσίας (αντιπλημμυρικά, κ.α.).

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής στην εισήγησή του ανέφερε «παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2020 ανέρχεται σε 13.2 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν διπλάσιου ύψους σε σχέση με πέρυσι. Κι αυτό δεν είναι πλασματικό. Αφορά συνεχιζόμενα έργα και δράσεις τα οποία μέσα στο 2020 θα αρχίσουν να υλοποιούνται, καθώς και νέα, τα οποία έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα αποτυπώνεται η πολιτική που χαράσσει η νέα Δημοτική Αρχή, η οποία θέτει σε προτεραιότητα  μελέτες και έργα υποδομής που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας. Επιλέγουμε να σχεδιάζουμε, να προγραμματίζουμε, να διεκδικούμε και να υλοποιούμε έργα με ρεαλισμό που θα έχουν πάνω απ’ όλα κοινωνικό πρόσημο».

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ

Μεταξύ των έργων που αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2020 είναι:

- «Αντιπλημμυρική προστασία σε οικισμούς του Δήμου Ερυμάνθου» προϋπολογισμού 1.612.000,00 € η οποία δημοπρατείται άμεσα.

- «Ανάπλαση - Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Δημοτικού Σχολείου Σκιαδά» προϋπολογισμού 855.600,00 € η οποία έχει ήδη δημοπρατηθεί και άμεσα συμβασιοποιείται.

-«Ανάπλαση - Διαμόρφωση Ιστορικού Κέντρου Χαλανδρίτσας - Τμήμα 2 Ενότητα Αγ. Αθανασίου» προϋπολογισμού 982.000,00 € η οποία δημοπρατείται άμεσα.

- «Βελτίωση του Δρόμου από θέση "Μπαλκαμαίϊκα" προς Γάλαρο» προϋπολογισμού 494.272,39 € το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του έτους.

-«Αναπλάσεις – Διαμορφώσεις εντός οικισμών του Δήμου Ερυμάνθου» προϋπολογισμού 600.000,00 € με το ΦΠΑ το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του έτους.

-“Ολοκλήρωση Εσωτερικού Αποχετευτικού Δικτύου στους οικισμούς Φαρρών– Βασιλικού” προϋπολογισμού 1.360.000,00 € το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του έτους.

-«Βελτίωση και Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ερυμάνθου» προϋπολογισμού 1.331.655,20 €   το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του έτους.

- «Βελτίωση Αγροτικού Οδικού Δικτύου Δήμου Ερυμάνθου»προϋπολογισμού 596.942,00 € το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του έτους.

- «Κατασκευή παροχών ύδρευσης στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ερυμάνθου» προϋπολογισμού 24.365,22 €, το οποίο σύντομα συμβασιοποιείται

-«Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Τ.Κ. Λεοντίου Δήμου Ερυμάνθου Ν. Αχαΐας»προϋπολογισμού 643.400,00 το οποίο άμεσα συμβασιοποιείται.

-«Αποκαταστάσεις ζημιών από φυσικές καταστροφές (Πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι) στον Δήμο Ερυμάνθου το 2016»προϋπολογισμού 531.910,56 με το ΦΠΑ το οποίο άμεσα συμβασιοποιείται.

-«Κατασκευή μικρών τεχνικών οδοποιίας και άλλων έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου του Δήμου Ερυμάνθου από φθορές (ΣΑΕ 055)»προϋπολογισμού 200.000,00 το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του έτους.

-«Αποπεράτωση Δημοτικού Καταστήματος Δ.Ε. Φαρρών (Β' φαση)»προϋπολογισμού 140.000,00 το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του έτους.

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ακόμη, έχουν προγραμματιστεί οι εξής νέες δράσεις:

- «Βελτίωση και συντήρηση οδοποιίας στις κοινότητες του Δήμου Ερυμάνθου» προϋπολογισμού 50.000,00 €

-Σύνταξη μελετών με τίτλο «Μελέτη Ανάδειξης Παραποτάμιου Μονοπατιού Πείρου, από Βαλμαντούρα μέχρι Ν. Κομπηγάδι»και «Κατασκευής λιθόστρωτων στις Κοινότητες Καλάνιστρας, Καλάνου και Ν. Κομπηγαδίου (Νεζεροχώρια)» προϋπολογισμού 20.650,00 € και 15.000,00 € αντίστοιχα".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις