Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημήτρης Σφήκας : Ο Ναυπηγός που δώρησε στην Πάτρα την Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού

Δημήτρης Σφήκας : Ο Ναυπηγός που δώρησε ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Η κλινική δημιουργήθηκε προ δεκαετίας στο νοσοκομείο του Ρίου και προσφέρει σημαντικό έργο

Το παρόν στην επίσημη παρουσίαση του έργου της Κλινικής Αποκατάστασης που Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομειου Πατρών που δημιουργήθηκε μετά από την ιδιωτική προσφορά του πατρινού  ναυπηγού Δημήτρη Σφήκα και της συζύγου του Βέρας, θα είναι ο δωρητής, η διοίκηση του νοσοκομείου Ρίου, εκπρόσωποι αρχών και φορέων της περιοχής ώστε να γίνει κατανοητό το τεράστιο έργο που προσφέρει τα τελευταία περίπου 10 χρόνια λειτουργίας της.

Ο Δημήτρης Σφήκας, ένας ακόμη από τους σύγχρονους μεγάλους ευεργέτες του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλών τόνων. Γεννήθηκε στην Πάτρα και αποφοίτησε από το Α Γυμνάσιο Πατρών, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Ναυπηγός του Πανεπιστημίου του Ανόβερου, έχει κάνει καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό στη ναυπηγική και τη ναυτιλία. Σπάνια εμφανίζεται στα μέσα ενημέρωσης, η αυτοπροβολή δε μοιάζει να είναι στις προτεραιότητές του.

συνέντευξη "Ναύπατρος" /2012

Πριν μερικά χρόνια ήρθε στην Πάτρα και αναζήτησε μια ευκαιρία για δωρεά. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε, και δεν ήταν άλλη από την Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού που είχε προγραμματιστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες- μια κλινική απαραίτητη για σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας, που καλούνται να δώσουν δύσκολες μάχες. Μαζί με τη σύζυγο του, Βέρα Σφήκα, ανέλαβαν να χρηματοδοτήσουν εξ΄ ολοκλήρου το μεγάλο αυτό έργο. Η Κλινική "Δημήτριος και Βέρα Σφήκα" του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, αυτοτελής Πανεπιστημιακή Κλινική, ιδρύθηκε επίσημα το 2010 στο Τμήμα Ιατρικής για να εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες.

Στόχος του δωρητή δεν ήταν μόνο η δημιουργία και η συνεχής εξέλιξη της εξειδικευμένης αυτής Κλινικής, αλλά και η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν κάθε ανθρώπου για την παροχή υπηρεσιών. Υπηρεσίες αδιαπραγμάτευτα αναγκαίες, που βοηθούν τα άτομα που βιώνουν, ή είναι πιθανό να παρουσιάσουν, αναπηρία, να επιτύχουν και να διατηρήσουν τη βέλτιστη λειτουργία σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον τους.

 Η χρηματοδότηση και η κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 3,000,000€, έγινε εξ ολοκλήρου από τους δωρητές. Το έργο παραδόθηκε στο Πανεπιστήμιο έτοιμο για λειτουργία το 2011. Η κλινική έχει κατασκευαστεί με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και με βάση τα πρότυπα των πανεπιστημίων Μονάχου και Αμβούργου.

Στην είσοδο της κλινικής υπάρχει η αναφορά ότι η δωρεά έχει γίνει στη μνήμη της μητέρας και της γιαγιάς του Δημήτρη Σφήκα “με την ευχή η κλινική να προσφέρει ανακούφιση στους συνανθρώπους μας και να πραγματοποιεί ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Πατρών”.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις