Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Το Ενόρασις έφερε σε αποκλειστικότητα, το μοναδικό LIGHTLink-CXL για τη θεραπεία του κερατόκωνου

Το Ενόρασις έφερε σε αποκλειστικότητα, τ...

Το μοναδικό στη Δυτική Ελλάδα

Το Οφθαλμοχειρουργικό Κέντρο Ενόρασις συνεχίζει να πρωτοπορεί! Έφερε σε αποκλειστικότητα για όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας,  το μοναδικό LIGHTLink-CXL για τη θεραπεία του κερατόκωνου.

Τι είναι ο κερατόκωνος;

Η λέξη Κερατόκωνος αποτελείται από δύο λέξεις: κέρατο με την έννοια του κερατοειδούς χιτώνα, και κώνος από το κωνικό του σχήμα. Ο κερατόκωνος είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σχήμα του κερατοειδούς, που συνήθως είναι στρογγυλό, είναι παραμορφωμένο, αναπτύσσοντας μια κωνική διόγκωση με αποτέλεσμα την επιδείνωση της όρασης.

Η εξέλιξη της πάθησης εξαρτάται από την ηλικία του ασθενούς κατά τη στιγμή της έναρξης. Όσο νωρίτερα εκδηλώνεται, τόσο ταχύτερα εξελίσσεται ο κερατόκωνος. Η ασθένεια είναι πάντα αμφίπλευρη και ασύμμετρη – πράγμα που σημαίνει ότι επηρεάζει και τα δύο μάτια- ωστόσο το ένα μάτι συνήθως επηρεάζεται περισσότερο από το άλλο.

Τι προκαλεί τον Κερατόκωνο;

Η πάθηση του κερατόκωνου οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Πολλοί ασθενείς με την πάθηση αυτή ανησυχούν μήπως την περάσουν στις επόμενες γενιές. Όντως, μπορεί να εμπεριέχει το στοιχείο της κληρονομικότητας, ωστόσο πιο συχνά συσχετίζεται με αλλεργίες, εποχική αλλεργική επιπεφυκίτιδα/ ρινίτιδα, άσθμα και έκζεμα. Η εποχική αλλεργική επιπεφυκίτιδα/ρινίτιδα προκαλεί κνησμό και τρήψιμο των οφθαλμών επιδεινώνοντας την κατάσταση. Παρολο που η πάθηση μπορεί να εμφανιστεί και νωρίτερα, κατά κύριο λόγο εμφανίζεται στην εφηβεία. Συνεχίζει να εξελίσσεται, και μετά το πέρας των 30 με 40 ετών επιβραδύνεται και σταθεροποιείται. Ο κερατόκωνος έχει παρατηρηθεί επίσης συχνότερα σε χρήστες φακών επαφής αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εαν οι φακοί επαφής συμβάλλουν στην κατάσταση αυτή ή αν αντιθέτως λόγω της χαμηλής όρασης που προκαλεί ο κερατόκωνος, απλά οι ασθενείς αυτοί χρησιμοποιούν πιο συχνά φακούς επαφής για την διόρθωση της όρασης. Στον κερατόκωνο κατα κύριο λόγο, ο κερατοειδής είναι πιο ελαστικός συγκρητικά με έναν φυσιολογικό κερατοειδή και έχει την τάση να αλλάζει σχήμα και να γίνεται πιο κυρτός. Η άσκηση πίεσης πάνω στον κερατοειδή μπορεί να εξογκώσει περισσότερο την αδύναμη περιοχή και για αυτό το λόγο το τρίψημο στους οφθαλμούς απαγορεύεται.

Με το μοναδικό LIGHTLink-CXL, η θεραπεία γίνεται με μια διαδικασία λίγων μόλις λεπτών, που έχει σαν στόχο την ενδυνάμωση του κερατοειδούς. Ενδυναμώνοντας τον κεραοειδή και μειώνοντας αντίστοιχα την ελάστικότητά του, επιβραδύνεται η εξέλιξη του κερατόκωνου και σε μερικές περιπτώσεις παρατηρείται ακόμη και επιπέδωση του κώνου και βελτίωση του σχήματος του κερατοειδούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being