Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλούνται να δώσουν πίσω τις αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις στην Αιγιάλεια

Καλούνται να δώσουν πίσω τις αποζημιώσει...

Τις είχαν λάβει το 2010

Ένας απόλυτος και άκρως δυσάρεστος αιφνιδιασμός περίμενε εκατοντάδες ιδιοκτήτες απαλλοτριωμένης γης στην Αιγιάλεια, οι οποίοι από το 2010 είχαν λάβει αποζημιώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ για το πέρασμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών.

Παρά την έκδοση τότε απόφασης του Πρωτοδικείου Αιγίου περί καθοροσμού της προσωρινής τιμής απαλλοτριώσεων (ανά περίπτωση ιδιοκτησίας), με πρόσφατη απόφασή του το Εφετείο Πατρών έκανε δεκτό το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου και μειώνει κατακόρυφα την οριστική τιμή μονάδος απαλλοτριωτικής αποζημιώσεως, με αρχή από την περιοχή των Καμαρών.

Ετσι, πολλοί πολίτες καλούνται να επιστρέψουν ποσά που έλαβαν εδώ και μια δεκαετία, αν και νόμιμα, με τις ευλογίες του δημοσίου, ποσά τα οποία πλέον πολλοί ενδεχομένως και να μη διαθέτουν πια, με συνέπεια να βρίσκονται ξαφνικά χρεωμένοι προς το κράτος. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις ιδιωτών που καλούνται να επιστρέψουν έως και 1 εκατ. ευρώ, κάτι που εφόσον δεν πράξουν, κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Με πληροφορίες από εφ. "Πελοπόννησος" 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις