Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η ταινία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πάτρας πήγε... φεστιβάλ!

Η ταινία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας...

Στην Αρχαία Ολυμπία

Με ιδιαίτερη επιτυχία και αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές η ταινία-ντοκιμαντέρ «Πλάνα απ’ έξω», που δημιούργησαν οι μαθητές του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, το οποίο λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης, συμμετείχε στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ολυμπία.

Η ταινία-ντοκιμαντέρ «Πλάνα απ’ έξω» ήταν το αποτέλεσμα ενός δεκαήμερου εργαστηρίου κινηματογράφου που υλοποιήθηκε το Σεπτέμβριο 2019 στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πατρών, το οποίο συνδιοργάνωσαν το  2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας και το «Νεανικό Πλάνο». Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με τη γλώσσα του κινηματογράφου, εξοικειώθηκαν με τις τεχνικές του και τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας, μυήθηκαν στα εκφραστικά του μέσα, κατανόησαν και μοιράστηκαν τους ρόλους του κινηματογραφικού συνεργείου μπροστά και πίσω από την κάμερα.

Το τελικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου ήταν μια μικρού μήκους ταινία-ντοκιμαντέρ, διάρκειας 15 λεπτών, μέσω της οποίας οι εκπαιδευόμενοι αισθάνθηκαν ότι η τέχνη μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή τους και ότι κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή μοναδική οντότητα με τη δική του ματιά πάνω στη ζωή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture