Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαγωνισμός για την ενίσχυση του κυματοθραύστη στο παλιό λιμάνι της Πάτρας

Διαγωνισμός για την ενίσχυση του κυματοθ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Εως σήμερα οι καταθέσεις προσφορών

Ο ΟΛΠΑ Α.Ε. προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο “Αποκατάσταση θωράκισης Βορείου τμήματος κυματοθραύστη Βορείου Λιμένα Πατρών”. Η καταλληκτική ημερομηνία για κατάθεση προσφορών είναι η σημερινή (Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου). Οι χρήσεις του βόρειου λιμένα της Πάτρας από τον ελλιμενισμό πλοίων αλλά ακόμη και οι φυσικές φθορές λόγω κυματισμού, καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω θωράκισή του και στην κατεύθυνση αυτή έχει προβλεφθεί η συντήρηση - ενίσχυση του κυματοθραύστη.

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση εργασιών για την αποκατάσταση του κυματοθραύστη στο Βόρειο Λιμένα Πατρών. Ο προσήνεμος κυματοθραύστης αποτελείται από τμήμα 930,00m το οποίο έχει κατασκευαστεί με λιθορριπές και φυσικούς ογκολίθους και επί του οποίου κατασκευάστηκε προστατευτικό τοιχίο από λιθοδομή και δάπεδο σκυροδέματος. Στην επέκταση αυτού έχει κατασκευαστεί τμήμα 600,00m (χωρίς τοιχίο) με πρίσμα φυσικών ογκολίθων.

Με την πάροδο των ετών, η υφιστάμενη κατασκευή έχει κατά τόπους αποδομηθεί με αποτέλεσμα τα κύματα, (η στάθμη της θάλασσας), να ξεπερνά το προστατευτικό τοιχίο και να μην μπορεί να προστατεύσει πλέον το λιμάνι. Θα γίνει λοιπόν συμπλήρωση του υφιστάμενου τμήματος καθ’ ύψος με την τοποθέτηση νέων φυσικών ογκολίθων λατομικής προέλευσης, ατομικού βάρους 2.500 – 4.000χγρ και 4.000 - 6.000χγρ ώστε να αποκατασταθεί η εγκεκριμένη διατομή του κυματοθραύστη.

Επίσης στην προσαρμογή με το νότιο τμήμα του κυματοθραύστη, στο σημείο που βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στον προβλήτα έχουν παρουσιαστεί εκτεταμένες υποσκαφές από την υδροδυναμική δράση των ελίκων των σκαφών. Οι υποσκαφές αυτές δημιουργούν πρόβλημα στην ευστάθεια του προβλήτα και καθιστούν αναγκαία την εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση των υποσκαφών. Προτείνεται λοιπόν να τοποθετηθούν σακκόλιθοι σκυροδέματος για την αποκατάσταση των υποσκαφών και την προστασία της υπάρχουσας ανωδομής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις