Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Με την ψυχή στο στόμα και όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε

Με την ψυχή στο στόμα και όποιος πρόλαβε...
Γιώργος Μόσχος

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο που ανοίγει δρόμο για να επιφορτίζονται όλα τα έξοδα λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με ταυτόχρονη επιλογή του προσωπικού από την Διοίκηση του κάθε νοσοκομείου, επιλύεται, μάλλον προσωρινά, το ζήτημα της έλλειψης γιατρών στα νοσοκομεία Δυτ. Ελλάδας, έλλειψη που αφορά και άλλα νοσοκομεία μιας και οφείλεται στην μη έγκαιρη (;) -ή μήπως σκόπιμη- εγκατάλειψη των νοσοκομείων και με απώτερο σκοπό την εξώθηση των ασθενών στα ιδρύματα του ιδιωτικού τομέα!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αφού οι διοικήσεις των νοσοκομείων επιφορτίζονται με επιλογή, πρόσληψη και πληρωμή των γιατρών, είναι κάτι πολύ... σύγχρονο και... αντιπροσωπευτικό των υπηρεσιών που προσφέρουν οι λειτουργοί του Ιπποκράτη (σ.σ.: του γιατρού της Αρχαιότητας και όχι του ομώνυμου συνδικαλιστικού οργάνου) που υποβιβάζει το λειτούργημα των γιατρών σε επάγγελμα χειρονάκτη του προηγούμενου αιώνα!

Ήτοι έλα σήμερα εσύ να κάνεις ένα μεροκάματο, φύγε εσύ δεν μου κάνεις, χαλάς πολύ μπαμπάκι!  Και θα προτιμήσω το δικό μας παιδί, που είναι και μπλε και άνεργο!

Έτσι με τέτοιες δουλοπρέπειες θα προχωρήσει η Υγεία. Αυτά θα είναι τα όπλα που θα αντιπαραταχθούν στην κραταιά και φιλολαϊκή πολιτική Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ;

Στο 12 και ένα βρέθηκε λύση για την κάλυψη των θέσεων επικουρικών γιατρών οι συμβάσεις των οποίων έληξαν προχθές Σάββατο 30 Νοεμβρίου.

Οι γιατροί αυτοί πληρώνονται από ένα ειδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο και ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Και αυτό ήταν γνωστό στους ταγούς του Υπουργείου. Αλλά όταν έχεις δεσμευτεί να δώσεις φοροαπαλλαγές στους μεγάλους, όπου έχεις υποχρεώσεις για την εκλογή σου στην διοίκηση της χώρας και από την Υγεία περικόπτεις και από τα επιδόματα τα λαϊκά!

Κι έτσι την ύστατη ώρα «12η ώρα», βρέθηκαν οι απαιτούμενοι  πόροι για να καλυφθούν οι θέσεις αυτές κι έτσι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια επαναπροκήρυξε 60 θέσεις επικουρικών γιατρών.

Εξ αυτών οι 20 θέσεις γιατρών αφορούν τα Νοσοκομεία της Αχαΐας και οι υπόλοιπες 40 τις υπόλοιπες περιοχές (Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, νησιά Ιονίου κτλ.).

Ωστόσο οι γιατροί που υπηρετούσαν στα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι συμβάσεις τους έληξαν, σταμάτησαν να εργάζονται από το Σάββατο με αποτέλεσμα μέχρι να προσληφθούν οι καινούργιοι να δημιουργείται ένα σημαντικό κενό.

Όπως υποστήριξε πάντως μιλώντας στο thebest.gr ο διοικητής της 6η ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, η διαδικασία επιλογής των νέων γιατρών από τις σχετικές λίστες δεν θα καθυστερήσει και δηλώνει αισιόδοξος ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας τα κενά που δημιουργήθηκαν θα καλυφθούν.

Παράλληλα όμως, όλα κι όλα. Μην τα θέλουν όλα δικά τους οι γιατροί, διότι υπάρχουν και τα γαλάζια παιδιά της κυβέρνησης των ομόσταβλων διοικητών.

Γι αυτό για να μην χαλάσουν στενάχωρες καρδιές εξηγεί ο κ. Διοικητής της β6ης ΥΠΕ (τ΄ ακούς Γιώργο Γιαννόπουλε: τα διαβλαζεις;) ότι δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση ότι θα προσληφθούν και πάλι οι ίδιοι γιατροί στις ίδιες θέσεις.

Δηλαδή είπαμε, είναι σαν το αφεντικό που δεν χρειάζεται άλλο αυτόν τον εργάτη!

Σύμφωνα με τα όσα  μετέφεραν στο thebest.gr, μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας δυστυχώς η διαδικασία που προβλέπεται για την κάλυψη των θέσεων δεν λαμβάνει υπόψη την προϋπηρεσία κι έτσι ουσιαστικά όποιος «προλάβει να βάλει πρώτος το όνομά του στην σχετική λίστα, αυτός και θα πάρει τη θέση».

Μαζί και το έπαθλο της σκατοκουλούρας, όταν θα κόψει το νήμα!

Μιλάμε για τις θέσεις προσωπικού που προκηρύχθηκαν και έχουν υποδειχθεί από τους διοικητές των Νοσοκομείων, που δεν ελιναιμ καθόλου, μα καθόλου του γαλάζιου κόμματος (σ.σ.: Και τι ήθελαν να βάζαμε τους ξένους - Βορίδης) και η μισθοδοσία των γιατρών θα επιβαρύνουν πλέον, κατά κανόνα, τους προϋπολογισμούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, θα γίνεται από τα ανύπαρκτα έσοδα των νοσοκομείων!

Ή μήπως από πρόσθετη επιβάρυνση των ασθενών. Ας πούμε ένα 25άρι στην κάθε εισαγωγή, σιγά μωρέ τα μπρόκολα. Κι άμα δεν σας κάνει το νοσοκομείο πηγαίνετε στου Τσίπρα!

Σημειώνεται ότι στο τέλος του Νοέμβρη έληξαν οι συμβάσεις συνολικά 2.500 επικουρικών γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εκ των οποίων οι 103 υπηρετούν στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της Αχαΐας. Και η κάλυψη από την 6η ΥΠΕ αφορά μόνον τις μισές θέσεις. Οι άλλες μισές θα μείνουν ακάλυπτες...

Εεερε κατάντια. Κι έχουν μόλις τέσσερις μήνες στο τιμόνι της χώρας. Που είσαι Πολλάκη, να τους περιποιηθείς κατά το κρητικό σύστημα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις